Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ίλια Ιωσηφίδου: το τελευταίο τρένο

Με την ανακοίνωση του χωροταξικού του Καλλικράτη διαπιστώνουμε ότι ανατρέπεται στην πράξη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου και με κριτήρια κάθε άλλο παρά ορθολογικά δημιουργούνται στην Ημαθία δήμοι όχι δύο αλλά τεσσάρων ταχυτήτων.Η διάσπαση της περιοχής μας σε δύο δήμους αλλά και η στασιμότητα της πόλης μας όταν όλοι οι υπόλοιποι δήμοι διπλασιάζουν τον πληθυσμό και την επιρροή τους αποτελεί στην πραγματικότητα την ταφόπλακα τόσο για τη Νάουσα , που είναι ήδη φθίνουσα περιοχή, όσο και για τον δημιουργούμενο δήμο Ανθεμίων, που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί με το μικρό του μέγεθος στις απαιτήσεις των καιρών.
Η Ναουσαίικη κοινωνία εμβρόντητη παρακολουθεί για ακόμη μια φορά τη δημοτική της αρχή κατώτερη των περιστάσεων ουσιαστικά να αποδέχεται την υποβάθμιση της πόλης μας σε δήμο τρίτης κατηγορίας.
Αρκεί και μόνο η παρατήρηση ότι για τις εξαγγελίες της Τετάρτης, που αγανάκτησαν όλους τους συμπολίτες συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την Κυριακή, δηλαδή τέσσερις μέρες μετά.
Οι πολυδιαφημισμένες επαφές που είχε ο Δήμαρχος στην Αθήνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος οδήγησαν τελικά στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Καλούμε όλους τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να δραστηριοποιηθούμε, να εκφράσουμε με όλους τους τρόπους την διαφωνία μας σ’ αυτή τη μονομερή απόφαση που καταδικάζει την πόλη μας και της αφαιρεί όλες τις προοπτικές ανάπτυξης.
Με τη μαζική μας παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής 11.30 π.μ. να θέσουμε την κυβέρνηση και το Δήμαρχο προ των ευθυνών τους.
Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ας μην αφήσουμε άλλη μια φορά το τρένο να περάσει δίπλα μας στον δρόμο της ανάπτυξης χωρίς εμάς.
Για την Κίνηση Πολιτών
Ίλια Ιωσηφίδου - Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου