Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Α Π Ο Χ Η ΤΗΣ Δ.Α.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Ο Καλλικράτης θεσμοθετείται και πραγματοποιείται σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν μια άγρια αντεργατική επίθεση. Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, σχεδιάζουν και προωθούν την αντιλαϊκή μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης . Η νέα διοικητική δομή είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το «Σχέδιο Καλλικράτης», επικεντρωμένη στο χωροταξικό αποπροσανατολίζει και καλλιεργεί σκόπιμα αυταπάτες, ότι η συνένωση θα βελτιώσει τη θέση των δημοτών και θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή. Αντίθετα από την ίδια τη φιλοσοφία του θα μετατρέψει τους Δήμους σε αντιδραστικά εργαλεία, όπου θα λεηλατήσουν το λαϊκό εισόδημα σε όφελος του μεγάλου επιχειρηματικού και εργολαβικού κεφαλαίου. Θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες στους τομείς Υγείας- Παιδείας- Πρόνοιας και θα προσθέσει νέα βάρη στους δημότες με την επιβολή διπλής φορολογίας (κρατικής και τοπικής). Οι αντιδράσεις μας θα έπρεπε να προσανατολίζονται σε όλα τα παραπάνω, που τελικά θα προβούν σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής. Για τους λόγους αυτούς δηλώσαμε την αποχή από την ψηφοφορία.
Όσον αφορά τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στην διάρκεια της ψηφοφορίας, ανάμεσα στους κατά τα άλλα «υποστηρικτές» του Καλλικράτη , μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν στον σκεπτόμενο πολίτη. Ειδικά όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετατρέπεται από θεσμό παραγωγής και σύγκρουσης πολιτικών θέσεων, σε όργανο συσκότισης. Τότε κυριαρχούν ο θεατρινισμός, οι λυκοφιλίες, ο τυχοδιωκτισμός, η μισαλλοδοξία. Τότε περνούν ανώδυνα για το αστικό σύστημα, χωρίς καμιά αντίσταση, «οι Καλλικράτιδες», που αντί να κτίσουν, θα κατεδαφίσουν, θα καρατομήσουν την ζωή μας για τις επόμενες δεκαετίες .
Εμείς , όπως πάντα , δηλώνουμε παρόντες για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου