Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Γιώργος Πάτσος: ο κ. Καραμπατζός εκμεταλλεύεται, (μικρο)πολιτικά, τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Κύριε διευθυντά/Κυρία διευθύντρια, διάβασα σε ημερήσια εφημερίδα της Βέροιας την τοποθέτηση του κ. Καραμπατζού για τον «Καλλικράτη» και αισθάνθηκα ντροπή που είμαι Ναουσαίος. Ο αξιοπρεπής, «υγιής», «νοικοκυρεμένος» και «φερέγγυος» δεν χρειάζεται να εξευτελίζεται για να πείσει! Η μικροαστική περιγραφή, των θετικών χαρακτηριστικών της πόλης μας, παρέπεμπαν σε κοπέλα που την έχουν πάρει τα χρόνια και θέλει απελπισμένα να «κουκουλωθεί». Γι’ αυτό οι δικοί της απαριθμούν τα αντικείμενα της προίκας, μπας και δελεάσουν κανέναν φτωχούλη! «Ελάτε χωριά του κάμπου, έχουμε πολλά δάση… και συλλόγους… και υπηρεσίες…».
Εκτός, όμως, από ευτελές το άρθρο του δημάρχου είναι και ανεδαφικό. Έγραφε ο ίδιος, στον τοπικό τύπο (27/10/2007) για τη ‘‘δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου’’, τη ‘‘διαπλάτυνση του δρόμου Νάουσας – Σχολής Αριστοτέλους – Ανθεμίων’’, την ‘‘ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας με την Ειρηνούπολη’’, ‘‘την επέκταση της Νάουσας προς τα κάτω’’ και κατέληγε: ‘‘Θεωρώ ότι αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι οι δήμοι Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης να ξεκινήσουμε το συντομότερο τις διαδικασίες ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία, με τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής, ώστε η προοπτική της συνένωσης σ’ έναν ενιαίο δήμο να ωριμάσει σ’ όλα τα επίπεδα και τους τομείς. Στην κατεύθυνση αυτή, εμείς ως δήμος Νάουσας, έχουμε την πολιτική βούληση να ανοίξουμε σε τοπικό επίπεδο τον διάλογο».
Κύριε Καραμπατζό,
όπως πάντα, παραμείνατε στη… βούληση. Τι από όλα αυτά τα «ωραία και παχυλά» υλοποιήσατε και πότε κάνατε διάλογο με τους όμορους δήμους; Μάλλον πρόκειται για έναν από τους άγονους μονολόγους σας, μια ακόμη μελέτη, που δεν έγινε ποτέ πράξη. Τα βαρύγδουπα λόγια (‘‘ευθύνη’’, ‘‘σωφροσύνη’’, ‘‘νηφαλιότητα’’, ‘‘συναίνεση’’, ‘‘ενότητα’’) αποδείχτηκαν κούφια. Και φτάσαμε σήμερα να πασχίζουν απεγνωσμένα, οι πρώην κοινότητες μας, να μη συνενωθούν μαζί μας. Αναμενόμενο, αφού δεν είδαν να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τα χωριά που μας έφερε ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
Κύριε δήμαρχε,
γιατί -αλήθεια- δεν αντιδράσατε (ούτε και κανείς άλλος), όταν η Τ.Ε.Δ.Κ. πρότεινε να παραμείνει μόνη της η Νάουσα; Η απόφαση αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για τον τόπο μας, αφού έχει ήδη σταλεί –σαν αίτημα- στο υπουργείο Εσωτερικών. Εμμένοντας στην παθογενή εσωστρέφεια, δηλητηριάζετε τις σχέσεις μας με τους γύρω. Διότι, είτε συνενωθούμε είτε όχι, είναι αδήριτη ανάγκη ν α σ υ ν ε ρ γ α σ τ ο ύ -μ ε. Το ζήτημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι σοβαρό και καίριο, για το μέλλον μας. Και σεις βρήκατε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτείτε δημαγωγικά, ευλογώντας τα γένια σας, προβάλλοντας το ανύπαρκτο έργο σας και κάνοντας μικροπολιτική. Ευτυχώς που, στις επόμενες εκλογές, θα σας κρίνουν όχι μόνο οι αποδέκτες των άστοχων ενεργειών σας, μα και αυτοί που αγνοούσατε, υποτιμούσατε και ταπεινώνατε τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός εάν αυτό προσπαθείτε να αποφύγετε, με τον λανθασμένο χειρισμό του θέματος και τις εγκληματικές παραλείψεις σας: ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου