Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί τις πληγείσες καλλιέργειες κερασιάς ζητά ο Μιχάλης Χαλκίδης



Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή με αφορμή την ολοσχερή καταστροφή στις καλλιέργειες κερασιού του Νομού μας, λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης.

Η ερώτηση έχει ως εξής :
«Για ακόμη μια χρονιά, ο Νομός Ημαθίας πλήττεται από καταστροφικές για την αγροτική παραγωγή βροχοπτώσεις, οι οποίες φέτος έπληξαν σχεδόν ολοκληρωτικά την καλλιέργεια του κερασιού.
Θεωρώντας δεδομένη την προσφορά του Νομού στην Εθνική Οικονομία μέσω της αγροτικής του παραγωγής.
Επειδή η τρέχουσα καλλιεργητική χρονιά συμπίπτει με την ιδιαίτερα σκληρή οικονομική συγκυρία την οποία αντιμετωπίζει η χώρα συνολικά ύστερα από την είσοδό της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δεδομένου, τέλος, ότι η καταστροφή στις καλλιέργειες κερασιού θεωρείται ολοκληρωτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ :

Α) Πότε θα δώσει εντολή, ώστε να επισκεφθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ τις πληγείσες καλλιέργειες και να γίνει ακριβής αποτύπωση – άρα και έγκαιρη δρομολόγηση αποζημίωσης – για τις ζημίες που προκλήθηκαν;

Β) Σε ποιά άλλα μέτρα προτίθεται να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο προς τους παραγωγούς κερασιού, δεδομένου ότι η καταστροφή θεωρείται ολοσχερής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου