Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πανηγυρίζει η Νάουσα. Ανατρέπεται η πρόταση Ραγκούση για δήμο Ανθεμίων - Ειρηνούπολης;

Προς κατάργηση οδηγείται η πρόταση του υπουργού εσωτερικών κ. Ραγκούση για δημιουργία δήμου του κάμπου Ανθεμίων – Ειρηνούπολης, μετά τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε από τη Νάουσα σύμφωνα με πληροφορίες.
Την Τετάρτη υπήρχε διάχυτη η βεβαιότητα στη Νάουσα και σε όλα τα στέκια και τα πέριξ ότι η πρόταση της Νάουσας, για ενιαίο δήμο στην επαρχία «πέρασε» από το υπουργείο.
Όλο αυτό το διάστημα ασκήθηκαν πιέσεις κυρίως στον υπουργό κ. Ραγκούση, ενώ λέγεται πως καταλυτική ήταν η παρέμβαση κυβερνητικού παράγοντα από την Ημαθία υπέρ της Νάουσας.
Εάν αληθεύουν οι φήμες για δημιουργία ενός δήμου το υπουργείο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων ανατρέποντας δική του πρόταση αποτέλεσμα μελέτης μηνών μέσα σε μερικές μέρες. Τι άλλαξε όμως; Αληθεύει η αποδοχή προκλητικών και ποταπών επιχειρημάτων μέσα από διχαστικές επιστολές, ώστε να μη δημιουργηθεί δήμος στον κάμπο κινδυνολογώντας επικίνδυνα… βγάζοντας έτσι τους σκελετούς από το χρονοντούλαπο; Το θέμα είναι κατά πόσο ανατρέψιμη μπορεί να θεωρείται η φημολογούμενη απόφαση του υπουργείου καθώς από τις αρχές της εβδομάδας λέγεται ότι η Ημαθία έχει κλείσει οριστικά στους 3 δήμους.
Αν αληθεύουν αυτά τα δεδομένα δίκαιη η οργή, αγανάκτηση αλλά και προδοσία που νιώθουν οι κάτοικοι του κάμπου που πίστεψαν στην δημιουργία ενός νέου δήμου σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο. Το κλίμα πολώνεται σε υψηλό βαθμό και σίγουρα οι συνθήκες μόνο κατάλληλες δεν είναι για την επικείμενη συνένωση Νάουσας και κάμπου, που θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε προωθηθεί εθελοντικά.
Ο χρόνος είναι γιατρός λέν αλλά αμφιβάλλουμε κατά πολύ αν μπορεί να γιατρέψει την πληγή που δημιουργήθηκε από απανωτά λάθη και παραλείψεις των αρμοδίων που ρυθμίζουν τις τύχες του τόπου.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα 2 δήμαρχοι Ανθεμίων και Ειρηνούπολης δίνουν συνέντευξη τύπου σήμερα Πέμπτη στο Αγγελοχώρι. Αναφέρθηκαν στην αντίδραση τους που θα είναι ιδιαίτερα σκληρή στο ενδεχόμενο που θα προκύψει η αλλαγή της πρότασης.
«Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στην Ειρηνούπολη» μας είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Σπαθόπουλος αρνούμενος να αποδεχθεί αυτή την άδικη απόφαση του υπουργείου εάν βέβαια αληθεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου