Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ


Στη 2η Οικουμενική συγκέντρωση Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-16 Μαΐου 2010 στο Μόναχο της Γερμανίας, συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή πνευματικών και κοινωνικών απόψεων, με κεντρική ιδέα την αλληλεγγύη των λαών για ένα καλύτερο μέλλον, ανεξαρτήτως της εθνικότητας, της θρησκείας, κ.λ.π. Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε ότι όλες οι Εκκλησίες και όλοι οι λαοί έχουν κοινά συναισθήματα και κοινούς στόχους.
Το Γραφείο Τουρισμού της Ν.Α Ημαθίας , ανέδειξε τον μεγάλο θρησκευτικό της πλούτο, που μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους προορισμούς για προσκυνηματικά και θρησκευτικού ενδιαφέροντος ταξίδια, καθώς και τους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς του Νομού.
Οι επισκέπτες του Ελληνικού περιπτέρου, στην πλειοψηφία τους ικιλοτρόπως το ενδιαφέρον τους για τη χώρα μας, που είναι γι αυτούς ο πιο αγαπημένος τόπος για διακοπές και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό λαό, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και εξέφρασαν την πίστη τους για έξοδο από την κρίση.
Την Έκθεση επισκέφτηκαν περίπου 200.000 άτομα μεταξύ των οποίων, η Καγκελάριος κα. Agela Merkel , ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Seehofer, ο Καρδινάλιος Lehmann, ο Δήμαρχος του Μονάχου Christian Ude , καθώς και ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ.κ.Αυγουστίνος , ο οποίος χωροστάτησε στην ανοιχτή οικουμενική θεία αρτοκλασία, την οποία παρακολούθησαν περίπου 10.000 πιστοί από όλη την Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου