Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Νάουσας Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν είτε σε ενιαίο δήμο, είτε όχι

H συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», έγινε την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα ( Κυριακή 2 Μαΐου 11.30 π.μ.) που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που σύμφωνα με ΕΕ- ΔΝΤ και με βάση «το πρόγραμμα σταθερότητας», ο « Καλλικράτης» είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όμως ασχολήθηκε μόνο με το χωροταξικό ζήτημα και γιαυτό φταίνε τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις, που συμφώνησαν με τον « Καλλικράτη».
Το αρμόδιο υπουργείο και ο υπουργός δεν είχε ιδιαίτερο «καημό» αν θα γίνει ενιαίος δήμος η Νάουσα με Ανθέμια και Ειρηνούπολη. Είναι σχεδιασμένη η προσπάθεια Κυβέρνησης – ΝΔ, με δημάρχους-νομάρχες- βουλευτές , που στηρίχτηκαν από αυτούς και στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το λαό. Όλοι συμφωνούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις, που διαμορφώνονται για την προσαρμογή μας, στο αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε. που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια τους. Όλοι τους συμφώνησαν στον «Καποδίστρια», η ζωή όμως των εργαζομένων χειροτέρεψε, η ανεργία αυξήθηκε παράλληλα με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, είτε κλείνουν επιχειρήσεις, είτε όχι . Σήμερα επιδιώκουν, είτε με συγκεντρώσεις «διαμαρτυρίας» , είτε με «δημοψηφίσματα», να διασπάσουν το λαό. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Είτε σε ενιαίο δήμο, είτε όχι, το ίδιο πενιχρό μεροκάματο και σύνταξη παίρνουν .
Ο «Καλλικράτης» ως συνέχεια του «Καποδίστρια», που φρόντισε πρώτα από όλα να εφαρμόσει τα (ΤΣΑ) τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, την κατάργηση των ΣΣΕ και τη μετατροπή των δημοτικών επιχειρήσεων σε ΑΕ, σήμερα βάζει την οριστική ταφόπλακα στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί ο «Καλλικράτης» προβλέπει :
 Χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στον ΟΤΑ.
 Μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις με λειτουργία «μάνατζερ», που θα πουλά τις δημοτικές επιχειρήσεις ( ΔΕΤΑΒ - ΔΕΤ - ΔΕΥΑΝ- ΔΗΠΟΝ - καθαριότητα κλπ) .
 Θα διπλοφορολογεί τους δημότες.
 Θα μετατρέψει υγεία- παιδεία- κοινωνική πρόνοια, σε εμπόρευμα. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα πωλούν υπηρεσίες.
 Τα παιδιά μας θα σπουδάζουν, ό,τι πιο αντιδραστικό θέλουν οι μεγαλοβιομήχανοι, γιατί τα σχολεία, θα ψάχνουν χορηγούς.
 Επικαλούνται την ανάπτυξη, σκόπιμα «ξεχνούν», ότι στην περιοχή μας αναπτύσσονται τα κέρδη των επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι όμως φτωχαίνουν .
 Στηρίζουν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, που διασφαλίζει τα κέρδη, αυτό ακριβώς προβλέπει και ο «Καλλικράτης»
Τώρα οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα ψευτοδιλήμματα που αποπροσανατολίζουν και σπέρνουν τη διάσπαση των κατοίκων των 3 δήμων.
 Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά κεντρικών κυβερνητικών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.
 Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, κάθε έμμεση φορολογία.
 Να καταργηθούν οι ονομαζόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας και η ανασφάλιστη εργασία. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα .
 Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους ΟΤΑ επιχειρήσεις.
 Να διεκδικηθεί σχεδιασμός και υλοποίηση σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες -πυρκαγιές- σεισμούς-άλλες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα- ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.
 Να διεκδικηθεί δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία κατάλληλων δημοτικών υπηρεσιών απορριμμάτων , πρασίνου κλπ.
 Πάλη για ανατροπές σε όλα τα επίπεδα. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
Ο Χ Ι ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ » ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου