Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Θανάσης Γικόνογλου: Η σύσφιξη επιχειρηματικών σχέσεων με τη Βουλγαρία δίνει προοπτική ανάπτυξης


Στο Σλίβεν της Ν. Βουλγαρίας βρέθηκε ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου το διήμερο 10-11 Μαρτίου ως μέλος της Ομάδας Ελληνοβουλγαρικής Φιλίας της Βουλής, όπου έλαβε μέρος σε συνάντηση με την αντίστοιχη ομάδα του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η διοργάνωση της 1ης Διασυνοριακής Συνάντησης που προγραμματίζεται να γίνει στην Καβάλα μεταξύ των δυο κρατών μέσα στο καλοκαίρι. Θα προηγηθεί νέα ημερίδα στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών των Υπουργείων Μεταφορών, Ενέργειας και Οικονομίας των δυο κρατών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Νομάρχες των περιοχών, Χάσκοβο, Μπλαγκόεβγκραντ και Σλίβεν.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΕλληνοΒουλγαρικής φιλίας είναι η διεύρυνση του εμπορικού κύκλου και των συναλλαγών μεταξύ των δυο κρατών με τη δημιουργία επιχειρήσεων μικτών κεφαλαίων και με απώτερο σκοπό τις κοινές εξαγωγές αγαθών και προϊόντων.
Με αφορμή τη νέα συνάντηση των ομάδων ο Ημαθιώτης βουλευτής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σύσφιξη των εμπορικών - επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στα προβλήματα της οικονομικής ύφεσης ανοίγοντας νέους ορίζοντες ανάπτυξης στα Νοτιοανατολικά Βαλκάνια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου