Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων



        Όχι στο έγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού, όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, καταγγέλλοντας τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων: «Η πολιτική της ΚΑΠ, της ΕΕ, καθώς και των ελληνικών κυβερνήσεων ερήμωσαν την ύπαιθρο, ξεκλήρισαν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς αγρότες, μείωσαν δραστικά το εισόδημά μας και διέλυσαν τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της χώρας μας.

Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εντείνεται πιο πολύ η ερήμωση της υπαίθρου και των χωριών μας, υποβαθμίζεται παραπέρα το επίπεδο παροχής γνώσης, άρα και το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών, μπαίνουν νέοι ταξικοί φραγμοί στη γνώση για τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών.
Αυτό που επιδιώκουν είναι να στοιβάξουν τα παιδιά της αγροτικής οικογένειας σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, φτηνούς, καταρτίσιμους εργαζόμενους».
Η ΠΑΣΥ επισημαίνει ότι ήδη έχουν περικοπεί τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών και στις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αναφέρεται πουθενά η ευθύνη του κράτους για τη μεταφορά των μαθητών, ενώ κάνει λόγο για επίθεση «τόσο στην τσέπη των εργαζόμενων-γονιών, όσο και στα μυαλά των μαθητών».
Η ΠΑΣΥ καλεί τις τοπικές γραμματείες, τις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τους αγρότες να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης στα χωριά για: Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Να μην περάσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων. Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία. Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μάρτης  2011                                      Γραμματεία ΠΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου