Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ LEONARDO «DA VINCI- ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ»



            Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ από τα Παραρτήματα Βέροιας και  Αλεξάνδρειας , πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «ΜΥΛΟΣ» της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της όπου και επισκέφτηκαν την έκθεση “Leonardo da Vinci – Εφευρέτης & Επιστήμονας”. 
          Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης όπου θαύμασαν χειροποίητα αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης σχεδίων, σημειωματάριων, σκαριφημάτων και επιστολών του Leonardo da Vinci. Ταυτόχρονα περιεργάστηκαν και έθεσαν σε λειτουργία τα 25 τρισδιάστατα μοντέλα, που έχουν κατασκευαστεί από ειδικευμένους τεχνίτες οι οποίοι ακολούθησαν κατά γράμμα τα σχέδια του Leonardo. Ακόμη, μέσω των 12 πολυμεσικών σταθμών (multimedia) που λειτουργούν στον εκθεσιακό χώρο με κείμενα και 8.000 εικόνες, μπόρεσαν να γνωρίσουν σε βάθος την περίοδο της Αναγέννησης.
          Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Κ. Αρβανιτίδη ο οποίος χρηματοδότησε λεωφορείο για τη μετακίνηση των εκπαιδευομένων μας και τον ευχαριστούμε για αυτό.
          Την εκδρομή οργάνωσαν ο καθηγητής Πουλιόβαλης Ιωάννης και Δημητριάδου Άννα και συνόδευσαν οι εκπαιδευτές Μόσχος Δημοσθένης, Κωφίδου Χριστίνα, Πιτσιάβα Αναστασία, Αντωνιάδης Χρίστος, Αδαμίδου Μαρία, Κουκουρίκη Χριστίνα, Ηλιού Θεόδωρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου