Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία τη 21η DETROP 2011Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, με βασικό στόχο της να αναδεικνύει την ασφάλεια την υγιεινή, την αξιοπιστία των διατροφικών προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας και την επέκτασή τους στις διεθνείς αγορές τη διεύρυνση νέων αγορών και τη δημιουργία νέων συναλλαγών
Κόντρα στην οικονομική κρίση οι Ημαθιώτικες επιχειρήσεις οινοποιών Κτήμα Κυρ Γιάννη, Κτήμα Φουντή, Μπουτάρης Οινοποιητική, Τσάνταλης, Κτήμα Χρυσοχόου, και από τον κλάδο της τροφοδοτικής αλυσίδας της ΒΙΚΑS Group εδωσαν το βροντερό τους παρόν στην μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση τροφίμων και ποτών της χώρας μας. Σηματική διάκριση απέσπασε η συμμετοχή της ΒΙΚΑS Group κατακτώντας το βραβείο καλυτέρου περιπτέρου της έκθεσης.
Παράλληλα μεγάλη επιτυχία είχαν το 1ο Συμπόσιο Επαγγελματιών Επισιτιστικού Κλάδου Βαλκανικών Χωρών με θέμα «Οι επιχειρήσεις επαγγελματικής εστίασης ενάντια στην οικονομική κρίση» Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Taste & Flavor” Τυριού ΦΕΤΑΣ Το γεγονός αποτελεί πρωτοτυπία της Λέσχης Αρχιμαγείρων και θα γίνει θεσμός με σκοπό τη σύνδεση των Ελλήνων παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες
Θεσμός πλέον στην DETROP ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Με τη συμμετοχή Βαλκανικών Χωρών.
Κριτής από την Ημαθία ο Ξενοδόχος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και εκπαιδευτής Μαγειρικής Τέχνης κ. Μάντσιος Δημήτρης όπου με διακεκριμένους Σεφ έκριναν 7 διαφορετικές κατηγορίες εδεσμάτων σε συνολικά πάνω από 150 διαφορετικές γευστικές δημιουργίες. Τα παρασκευασμένα εδέσματα κριθήκαν για την παρουσίαση, τη γεύση, τη δημιουργικότητα την πρωτοτυπία και το βαθμό δυσκολίας.
Σχολιάζοντας την αξία του φαγητού στον τουρισμό ο κ Μάντσιος ανέφερε. Αποδεδειγμένα στην Ημαθία έχουμε μια αξιόλογη γαστρονομική κουλτούρα αφού προσφέρουμε αναμνήσεις που διαρκούν μέσω της εμπειρίας της γεύσης . Το φαγητό εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το μαγείρεμα του φαγητού και η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία. Μήπως είναι ευκαιρία να το «εκμεταλευτούμε» σωστά και οργανωμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου