Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ιστορικό Βίντεο από την Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα το 1970 στο Ροδοχώρι

Με αφορμή την 1214η επέτειο της Πανηγυρικής Γιορτής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και με την βοήθεια του καλού φίλου του Σάκη Σαλασίδη, σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο από την Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι το 1970 μόλις δύο χρόνια μετά την ανιστόρηση του Ναού στο Ροδοχώρι...



Το βίντεο είναι τραβηγμένο από τον Αναστάσιο Σαλασίδη (με μηχανή 8mm χωρίς ήχο) ο οποίος ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Είναι πλέον συνταξιούχος (ακτινολόγος ραδιολόγος στο επάγγελμα). Έχει διατελέσει δυο φορές πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Μόντρεαλ , όπου πάντα είναι ενεργό μέλος.

Η αδελφή του Ευανθία είναι παντρεμένη με τον συγχωριανό μας Ιωάννη Σιαμίδη (αδελφό του λυράρη Χαράλαμπου Σιαμίδη) οι οποίοι εμφανίζονται στην αρχή του βίντεο.

Την μουσική επένδυση έχει κάνει ο Ισαάκ Σαλασίδης αφού το βίντεο ήταν χωρίς ήχο. Είναι ένα δώρο από τον Σάκη για τους παλιούς κατοίκους του Χωριού αλλά και αρχειακό υλικό για τον Πολιτιστικό σύλλογο (Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) .

Σε κάποιο στιγμιότυπο εμφανίζεται ο Στάθης Βενιαμίδης να παίζει κεμεντζέ όπως επίσης και το τότε χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Ροδοχωρίου.

Δείτε το Βίντεο θα ξυπνήσει σίγουρα πολλές αναμνήσεις!


Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου... by Savsidir

Να μας συγχωρήσετε για την ποιότητα του βίντεο είναι λήψη του 1970

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου