Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Υπουργός Υγείας: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί το Νοσοκομείο της Νάουσας»


PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Απριλίου 2011 ανήμερα του Πάσχα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ.  Άρη Μουσιώνη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο ο Υπουργός συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ιδρύματος και περιηγήθηκε στους χώρους των κλινικών.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας ως ένα «χρήσιμο» νοσοκομείο, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει σχέδιο κατάργησής του και κάλεσε όσους διασπείρουν ψεύδη και άσχετες φήμες σε ότι αφορά τη λειτουργία του να σταματήσουν.
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε εξάλλου την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το έργο που έχει επιτελεσθεί μέχρι τώρα στο νοσοκομείο (ανάπτυξη Νοσοκομειακού Συνταγολογίου, οργάνωση πλήρως ανακαινισμένων σύγχρονων αποθηκών, εφαρμογή ενιαίου συστήματος κωδικοποίησης υλικών & Ατομικού Συνταγολογίου, ανάπτυξη ολοκληρωμένου πλη9ροφοριακού συστήματος, mini ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών κ.ά). Εντυπωσιάστηκε ακόμη από το γεγονός ότι το νοσοκομείο συμπράττει στην ευρύτερη προσπάθεια αναδιάταξης των δυνάμεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξάγοντας τεχνογνωσία στον τομέα τόσο των εφαρμογών της πληροφορικής όσο και των εξειδικευμένων ιατρικών γνώσεων προς άλλες όμορες νοσοκομειακές μονάδες.
Στα πλαίσια δε της επιτακτικής ανάγκης για ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό ριζικής αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού του Ε.Σ.Υ. ο Υπουργός κάλεσε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας κ. Τσακπουνίδη Παναγιώτη, να  καταθέσει εισηγητικές προτάσεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο Νοσοκομείων του Νομού (Γ.Ν.Βέροιας και Γ.Ν.Νάουσας) και για τη συλλειτουργία ορισμένων τμημάτων και κλινικών αυτών.
Τέλος, πρόσφατα δημοσιεύματα και καταγγελίες αναφορικά με σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού σε Δημόσια Νοσοκομεία χαρακτηρίστηκαν τόσο από τον κ. Λοβέρδο όσο και από τον κ. Μουσιώνη ως απολύτως «ψευδή» και «νοσογόνα για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» που μόνο ως απόπειρες υπονόμευσης της αξιοπιστίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα μπορούσαν να εκληφθούν. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέψευσε δε κατηγορηματικά αντίστοιχες φήμες για το Γ.Ν.Νάουσας ως «πλήρως ανυπόστατες» και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η προμήθεια υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο διεξάγεται απρόσκοπτα ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος παράλληλα με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων αυτού προς όφελος του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου