Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επιτυχημένη η εκδήλωση της «Γλυκιάς ισορροπίας» στη Νάουσα


PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 10 Απριλίου ο σύλλογος διαβητικών Ν. Ημαθίας  «ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ » υπό την αιγίδα της ΔΕΤ, οργάνωσε ομιλία με την επιστημονική στήριξη των : Dr. ΜΑΝΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, κον Χ''ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ, κον ΜΑΡΑ ΠΕΡΙΚΛΗ και κα ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ.
Ο κ.Μανές επισήμανε τις διαφορές του διαβήτη σε τύπου 1 ,που αφορά την ηλικία από μωρά έως κάτω των 45 ετών με θεραπευτική αγωγή την  ινσουλίνη και του διαβήτη τύπου 2 .που αφορά την ηλικία άνω των 45 ετών και την θεραπεία του με χορήγηση αντιδιαβητικών χαπιών και δεν αποκλείεται και εδώ να εφαρμοστεί η ινσουλίνη αν δεν μας καλύπτουν τα χάπια. Αναφέρθηκε και στις επιπλοκές στο διαβητικό πόδι και τόνισε πως από έναν απλό κάλο μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερες επιπλοκές (να κοπεί το πόδι).Γι αυτό δεν πρέπει να αμελούμε τις απαραίτητες εξετάσεις και τις επισκέψεις στον γιατρό μα  ς.
Ο κος Χ''ιωαννίδης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 με χάπια, στις νέες κυκλοφορίες χαπιών, στην διατροφή αλλά και στην άσκηση.
Ο κος Μάρας αναφέρθηκε στα σύνθετα σχήματα αντιμετώπισης των ενέσεων ινσουλίνης που είναι :2 ενέσεις πρωί-βράδυ ,3 ενέσεις πρωί-μεσημέρι ,4 ενέσεις ενέσεις πρωϊ-μεσημέρι -βράδυ-προ ύπνου και τέλος η τοποθέτηση αντλίας με συνεχή χορήγηση ινσουλίνης όλο το 24ωρο.Επίσης ανέφερε ότι σε 2 χρόνια θα βγει σε κυκλοφορία το εμβόλιο ινσουλίνης ,και σε λίγα χρόνια και το τεχνητό πάγκρεας που θα λειτουργεί υπό τη μορφή ρολογιού στο χέρι .το οποίο θα δίνει την ανάλογη ποσότητα  ινσουλίνης που θα έχει ανάγκη ο οργανισμός.
Η κα Καραγιάννη κλίνοντας επισήμανε πως οι διαβητικοί πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν την εξέταση στα μάτια την ονομαζόμενη ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ. Τόνισε πως οι διάφορες επιπλοκές στα μάτια τώρα αντιμετωπίζονται πιο ανώδυνα με την χρησιμοποίηση του laser
Η ομιλία είχε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους ομιλητές  που χρησιμοποίησαν τον πιο γλαφυρό , παιδαγωγικό και απλό τρόπο  για την ενημέρωση .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κος Τάσος  Καραμπατζός ,ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναούσης-Βέροιας και Καμπανίας ,κα Ιτσκάρα Δόξα ,και κα Μπαλτατζίδου Δώρα.
Μετά  το  πέρας της εκδήλωσης ο σύλλογος  παρέθεσε γεύμα στους γιατρούς  Σύλλογος ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ  τους ευχαριστεί όλους  θερμά  .Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί και τις εταιρίες BAYER ΕΛΛΑΣ /NOVO NORDISK που συμμετείχαν ως χορηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου