Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Απίστευτη πρόκληση από μικρή ομάδα νεαρών την Μ. Παρασκευή και την Ανάσταση στη Βέροια


Αρνητικά σχόλια και θλίψη προκάλεσε η στάση ορισμένων νεαρών στη Βέροια, που επέλεξαν με ύβρεις και προκλητική στάση να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την Μ. Παρασκευή και το βράδυ της Αναστάσεως.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, κατά την περιφορά του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή η συγκεκριμένη ομάδα έβριζε τα Θεία, όταν διερχόταν από μπροστά τους η λιτανεία, ενώ και το Μ. Σάββατο, κατά την πομπή του κόσμου από την Μητρόπολη προς την Εληά, για την τέλεση της Αναστάσιμης Τελετής, τα εν λόγω άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην Εκκλησία του Χριστού, επί της οδού Μητροπόλεως, έχοντας στην διαπασών μουσική και φωνάζοντας συνθήματα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έκτροπα, αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στις θρησκευτικές τελετές αντιδρούσαν, δεν ανησύχησε καθόλου την Αστυνομία, καθώς, παρά το γεγονός ότι ήταν παρών ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής, αφέθηκαν ανενόχλητοι να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.

Όπως λένε δε οι πληροφορίες μας, υπήρξε ρητή εντολή από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης όχι μόνο να μην ενοχληθούν, αλλά ούτε από τον δρόμο να μην περάσουν περιπολικά της Αστυνομίας...

Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να πράττει κατά βούληση, αλλά μέχρι εκεί που δεν θίγει το ίδιο δικαίωμα που έχουν και οι άλλοι. Από την στάση αυτή, θεωρούμε πως η ομάδα αυτή έχασε, τον όποιο, σεβασμό (στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού) είχε από την Βέροια.

Όχι επειδή βγήκε και έκανε συγκεντρώσεις "κόντρα" στους πολλούς, αλλά επειδή απλά δεν σεβάστηκε το αυτονόητο: Το δικαίωμα των συμπολιτών τους να εκφράσουν τα θρησκευτικά τους συναισθήματα ή έθιμα ανεμπόδιστα.

Όσο για την ηγεσία της Αστυνομίας και αυτούς που έδωσαν (αν έδωσαν) την άδεια για την συγκέντρωση αυτή, έχουμε να πούμε ένα πράγμα: ΕΥΓΕ! Απέναντι στις χιλιάδες κόσμου, προτιμήσατε να δείξετε σεβασμό σε αυτούς που δεν σέβονται (όπως απέδειξαν έμπρακτα).
verianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου