Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Έως τις 29/η η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


PDF


ImageΤελευταία ευκαιρία σε όσους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους δίνει ο Οργανισμός.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και, συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 29 Απριλίου οι εν λόγω συνταξιούχοι θα μπορούν να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχει αποστείλει ο ΟΑΕΕ.
Για όσους δεν το πράξουν, ο Οργανισμός θα προχωρήσει από την 1η Μαΐου σε αναστολή της καταβολής των συντάξεών τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.
Οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15-10-2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί υπολογίζεται ότι περί τους 3.500 συνταξιούχους δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία.
Σημειώνεται, επίσης, ότι περίπου 4.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, είναι σήμερα άνω των 80 ετών και λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω πληρεξουσίου.
Το σύστημα της απογραφής των συνταξιούχων και της καταβολής των συντάξεων μέσω των 26 τραπεζών που συμμετέχουν στο Διατραπεζικό σύστημα DIAS, εφαρμόζεται σταδιακά σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα ολοκληρωθεί με την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ταμείων, τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και τον κεντρικό έλεγχο της καταβολής των συντάξεωn.
agronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου