Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

“Στα Βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”. 22 έως 26 Ιουλίου: πανελλαδικοί αγώνες αντισφαίρισης και πολιτιστικά δρώμενα, για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



Η αλληλένδετη σχέση που υπάρχει μεταξύ του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που υπηρετούμε με τις εκδηλώσεις μας, είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε και το ονομάζουμε ‘Στα Βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου’, προς τιμήν του Μεγαλύτερου Στρατηλάτη όλων των εποχών, του Οικουμενικού Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ημερομηνία γέννησης του οποίου (23 Ιουλίου 356 π.χ.) συμπίπτει με τη χρονική στιγμή των Πανελλαδικών Αγώνων Αντισφαίρισης. Βάσει όλων αυτών πιστεύουμε ως Γ΄ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ότι η...
γνώση της ιστορίας μας, είναι καθήκον μας, πολύ περισσότερο όμως και ευθύνη όλων μας, που μπορούμε παράλληλα με τις αθλητικές διοργανώσεις να γνωρίσουν οι νέοι και οι νέες μας την ιστορία της κάθε περιοχής της Ελλάδας που στην περίπτωση της δικής μας είναι η ιστορία της Μακεδονίας.
Εκτός από τα πολιτιστικά δρώμενα κατά τη διάρκεια των αγώνων σε  όλους τους επισκέπτες, αθλητές-τριες, θα διανεμηθεί 12-σέλιδο φυλλάδιο, 5000 αντιτύπων, που θα αναφέρεται σε ένα μικρό ¨βιογραφικό¨ της Γ΄ Ένωσης, και οι υπόλοιπες σελίδες θα είναι αφιερωμένες στους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Θα δοθούν επίσης αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλους τους συμμετέχοντες με έμβλημα τον Αλέξανδρο. Στους Πρώτους νικητές θα απονεμηθεί ένα είδος κυπέλλων, όπου η θεά Νίκη θα ανυψώνει αναμμένο δαυλό στο πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ελπίζουμε η προσπάθεια μας αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, όπου η κάθε περιοχή έχει την δική της μεγάλη ιστορική αξία και μπορεί να γίνει ο συνδυασμός Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου