Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σε ένα χρόνο παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα "Πατρίδα - Νάουσα"

isopedos_komvos_Ag_Georgiou
Στο εργοτάξιο του τμήματος «Πατρίδα-Νάουσα» του έργου «Οδικός Άξονας Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 05 Ιουλίου η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Άρη Λαζαρίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τις μέχρι στιγμής προόδους των εργασιών αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου.
Τη Δήμαρχο Βέροιας υποδέχτηκε ο πολιτικός μηχανικός και εργοταξιάρχης του τμήματος «Πατρίδα-Νάουσα» κ. Θωμάς Ίτσιος και ο εργοδηγός κ. Σωτήριος Κρομμύδας, οι οποίοι και ξενάγησαν την αντιπροσωπεία του Δήμου στα ολοκληρωμένα σημεία του έργου. Ο κ. Ίτσιος έκανε αναλυτική παρουσίαση των τμημάτων που έχουν ολοκληρωθεί ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, τα οποία όμως όπως είπε, «αναμένεται πολύ σύντομα να λυθούν και να γίνουν οι διανοίξεις». Πιο συγκεκριμένα, ξενάγησε την αντιπροσωπεία του Δήμου στα ολοκληρωμένα μέρη, στα οποία εκκρεμεί πλέον μόνο η ασφαλτόστρωση, κάνοντας την εκτίμηση ότι «σε ένα χρόνο θα δοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι Βέροια-Νάουσα».
Ερωτηθείς από τη Δήμαρχο σχετικά με το ρυθμό των εργασιών μέσα στο καλοκαίρι, ο εργοταξιάρχης κ. Ίτσιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δημιούργησε το πρόγραμμα «Καλλικράτης», καθώς από 01 Ιουλίου 2011 το έργο περνάει από την αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην αιρετή Περιφέρεια. «Δε γνωρίζουμε με ποιον να μιλήσουμε, οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ακόμη το αντικείμενο, η μετακίνηση και οι μετατάξεις του προσωπικού έχουν ανατρέψει πλήρως το καθεστώς συνεργασίας που τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα σε στασιμότητα εργασιών, εξαιτίας των διοικητικών αλλαγών του ‘Καλλικράτη’».
Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη αναγνώρισε το πρόβλημα καθώς όπως είπε «και ο ίδιος ο Δήμος έχει υποστεί ανάλογη αναστάτωση, με τη μεταφορά υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας», ευχόμενη ότι «η Περιφέρεια γρήγορα θα αντεπεξέλθει των υποχρεώσεών της απέναντι σε ένα έργο το οποίο έχει προχωρήσει πολύ και μπορεί άμεσα να προσφέρει στην ευημερία και την πρόοδο των πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του».
Η Δήμαρχος ζήτησε από τον εργοταξιάρχη κ. Ίτσιο τη συνδρομή του τόσο σε επίπεδο χαλικόστρωσης σημείων του οδικού άξονα του Δ. Βέροιας που υπάρχει ανάγκη, όσο και στο επίπεδο καθαρισμού ρεμάτων που βρίσκονται στις περιοχές του έργου και αποτελούν στην ουσία ανεξέλεγκτες χωματερές αλλά και εστίες μόλυνσης τόσο του υδροφόρου ορίζοντα όσο και του αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος, από τα έλη που δημιουργούνται και τα κουνούπια που συγκεντρώνονται. Ο κ. Ίτσιος αποδέχθηκε με προθυμία την πρόταση της Δημάρχου ενώ κατά την ξενάγησή του της υπέδειξε σημεία που ήδη η εργολήπτρια εταιρεία είχε καθαρίσει, σημεία που δυστυχώς σε λίγους μήνες ξαναγέμισαν με σκουπίδια, κυρίως υπολείμματα γεωργικών συσκευασιών και φαρμάκων και οικοδομικά υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου