Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γκρίνιες στην... ακέφαλη παράταξη Μπόλαρη

bolaris_sokos
Εντείνονται οι γκρίνιες στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, επειδή παραμένει «ακέφαλη», παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου ήταν και η τελευταία του καλοκαιριού, σύμφωνα με ρεοπορτάζ του "Αγγελιοφόρου" της Θεσσαλονίκης. Οι συνεδριάσεις θα ξαναρχίσουν από τις 25 Αυγούστου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ομάδας του κ. Μπόλαρη επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί και το φθινόπωρο η λειτουργία της παράταξης χωρίς την παρουσία του επικεφαλής. «Δεν παράγουμε πολιτική, δε δημιουργούμε γεγονότα, δεν παρεμβαίνουμε και δεν έχουμε θέσεις για μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας. Απλώς διαχειριζόμαστε την κατάσταση, βάσει των θεμάτων που περιλαμβάνονται κάθε φορά στην ατζέντα των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου», λένε. Χωρίς να επιρρίπτουν πάντως ευθύνες στον Γ. Πασχαλίδη, που έχει αναλάβει καθ’ υπόδειξιν του κ. Μπόλαρη το ρόλο του συντονιστή.
Μάλιστα αρκετοί έχουν αρχίσει πλέον να εκφράζουν και πέρα από τα στενά πλαίσια της ομάδας την ενόχλησή τους για το γεγονός ότιο κ. Μπόλαρης τον προηγούμενο Μάρτιο δεσμεύτηκε ενώπιον όλων για την οργάνωση της παράταξης με κανόνες και πλαίσια με τη συγκρότηση ομάδων δουλειάς, επιστημονικών επιτροπών στους νομούς τους κεντρικής Μακεδονίας και μέχρι σήμερα -όπως λένε-δεν έχει γίνει τίποτα.
Σημειωτέον ότι ο επικεφαλής απουσιάζει σταθερά τους τρεις τελευταίους μήνες από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του στην κυβέρνηση ως υφυπουργού Υγείας, δεν έχει ανοίξει προς το παρόν τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τις προθέσεις και οι σύμβουλοι ζητούν να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Ή θα αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής και θα εκλέξουμε άλλον εκ των ενόντων ή θα αποφασίσει ότι θα διατηρήσει το αξίωμα και θα είναι παρών, υπογραμμίζουν. Το παράδοξο είναι όμως ότι το «τελεσίγραφο» κανείς δεν έχει τολμήσει να το θέσει προς το παρόν στον κ. Μπόλαρη. Κάποιοι είναι αισιόδοξοι ότι έως την επαναλειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Μπόλαρης θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Εξάλλου ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια κινητικότητα προκειμένου οι συνεδριάσεις στο εξής να πραγματοποιούνται Δευτέρα αντί για Πέμπτη, πρόταση που είχε γίνει και απορρίφθηκε στο παρελθόν από τη διοίκηση της περιφέρειας, προκειμένου να μπορεί να παρίσταται και ο κ. Μπόλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου