Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ικανοποίηση του υφυπουργού Υγείας για την ετοιμότητα της Περιφέρεια κατά του Ιού του Δυτικού Νείλου


PDF Εκτύπωση E-mail

Υπό την προεδρία του υφυπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιουλίου 2011 νέα διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με θέμα την εξέταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία.
Στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, αξιολογήθηκε η εξέλιξη του προγράμματος των επίγειων ψεκασμών και αεροψεκασμών κατά των κουνουπιών και διαπιστώθηκε ότι στο σύνολό του το πρόγραμμα υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επαγρύπνησης όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων εξέφρασε με δήλωσή του ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο.
Στη σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος, αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, η ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων. 
Στη συνάντηση επίσης έλαβε μέρος η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τζ. Κρεμαστινού καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου