Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Άγγελος Τόλκας: "Το νοσοκομείο Νάουσας πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί".



                        Την αντίθεσή του στο προτεινόμενο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για συγχωνεύσεις κλινικών και αποδυνάμωση της δυναμικότητας του Νοσοκομείου Νάουσας εξέφρασε ο βουλευτής Ημαθίας Α. Τόλκας προς την ηγεσία του Υπουργείου, τόσο με επαφές τις προηγούμενες ημέρες, όσο και κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας στη Βουλή την Πέμπτη 7-7-2011.
            Ο Άγγελος Τόλκας ζήτησε να μη μειωθεί ο αριθμός κλινών που προβλέπεται για το Νοσοκομείο, να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι πολίτες για τις ειδικότητες μαιευτικής και ΩΡΛ, καθώς επίσης και να ενισχυθεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Ημαθία.
            Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παιδιατρική κλινική, τονίζοντας προς την ηγεσία του Υπουργείου πως, σε αυτές τις συνθήκες, οφείλουμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τα παιδιά. Ζήτησε ακόμα τη δημιουργία της ογκολογικής και διαβητολογικής κλινικής στη Βέροια, όπως προέβλεπε η προηγούμενη πρόταση της Επιτροπής Συγχωνεύσεων, καθώς επίσης και την άμεση και γρήγορη ολοκλήρωση του κέντρου φυσικής αποκάταστασης στο κτίριο της Βέτλανς στη Νάουσα, όπως έχει εξαγγελθεί.
            Ο Βουλευτής επεσήμανε πως η υλοποίηση της εξαγγελίας για λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με συλλειτουργία των υγειονομικών μονάδων του ΙΚΑ με τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας πρέπει να θεσμοθετηθεί το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα και ποιοτικά όλοι οι πολίτες.
            Στη συνέχεια ο βουλευτής είχε συνάντηση με τους Υφυπουργούς Υγείας κκ. Τιμοσίδη και Μπόλαρη, παρουσία επιτροπής του δήμου Νάουσας με επικεφαλής το δήμαρχο, για τα παραπάνω θέματα του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου