Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κατασκήνωση προσκόπων στο Ροδοχώρι

proskopoi_5o Από την 5η ομάδα Προσκόπων και την 2η ομάδα Αεροπροσκόπων ανακοινώθηκαν τα εξής: «Αγαπητοί γονείς και φίλοι! Η καλοκαιρινή κατασκήνωση είναι το σπουδαιότερο γεγονός , η πιο χαρακτηριστική δράση των Προσκόπων, που προσελκύει το παιδί με την ιδιαίτερη γοητεία της, τις απροσδόκητες περιπέτειες της, τη φυγή από το καθημερινό περιβάλλον και την ένταξη στην ομαδική ζωή.

Με την βεβαιότητα που μας δίνει μια μακροχρόνια εμπειρία , τονίζουμε ανεπιφύλακτα, πως το παιδί πρέπει να κάνει αυτή τη θερινή δράση, να παίξει, να γελάσει, να χαρεί, να νιώσει ευτυχισμένο. Με τη χαρά και την ψυχαγωγία που προσφέρει απλόχερα ο Προσκοπισμός 100 χρόνια τώρα όπου θα μάθει πολλά χρήσιμα πράγματα.
Αυτά δεν βρίσκονται στην επιφάνεια αλλά θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους. Πρώτα δημιουργούμε γύρω από τα παιδιά την ατμόσφαιρα της χαράς και ύστερα βλέπουμε τα οφέλη να ζωντανεύουν.
Η Ομάδα των προσκόπων στην κατασκήνωση αποτελεί μια ευτυχισμένη οικογένεια. Το άριστα εκπαιδευμένο επιτελείο της κατασκήνωσης παίζει το ρόλο του αρχηγού της οικογένειας που προσέχει τα παιδιά του σε όλες τις κινήσεις τους και τα βοηθά να βρίσκουν τις ανέσεις τους στην ύπαιθρο, να ανακαλύπτουν και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της φύσης. Το διαιτολόγιο καταρτίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας , με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, με βάση τους κανόνες διαιτητικής.
Στην κατασκήνωση τα παιδιά θα διδαχτούν καλές συνήθειες, χρήσιμες για την υγεία τους, την ανύψωση του μορφωτικού τους επιπέδου καθώς και την αγάπη για την ζωή στη φύση. Στις μέρες μας, εμείς που ζούμε σε πόλεις, έχουμε με την ευκαιρία (μέσα από την Ομάδα των Προσκόπων) να γνωρίσουμε τη φύση, όχι από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου αλλά με τον πιο άμεσο τρόπο, όπως ακριβώς τον προσφέρει μια προσκοπική κατασκήνωση.
Η 5η Ομάδα Προσκόπων και η 2η Ομάδα Αεροπροσκοπων Βέροιας δίνει την ευκαιρία στα παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών να λάβουν μέρος στην κατασκήνωση που διοργανώνει από 29 Ιουλίου έως και 07 Αυγούστου στο Ροδοχώρι Ναούσης και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα με αρχηγό την Βαθμοφόρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κα. Βαρακλή Νικολέτα.
Μην χάνεις χρόνο και έλα και εσύ στην παρέα μας. Για Πληροφορίες σχετικά με την κατασκήνωση μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχηγό της Κατασκήνωσης κα Βαρακλή Νικολέτα στο τηλέφωνο 6987378959. Σε περιμένουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου