Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ποντιακό συναπάντημα στην Παναγία Σουμελά



Τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφτηκαν στο γραφείο του τα μέλη των Ποντιακών Συλλόγων που συμμετέχουν στο 13ο Ποντιακό Συναπάντημα το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στην Παναγία Σουμελά.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με την ποντιακή παράδοση και τόνισε τη...
σπουδαιότητα της συνέχισης τέτοιου είδους συγκεντρώσεων που βοηθούν στην ανάπτυξη σχέσεων και στην ανταλλαγή απόψεων για την όλο και πιο ολοκληρωμένη διατήρηση των ηθών και των εθίμων του Ποντιακού Ελληνισμού. Επισήμανε επίσης την αξία και τη σημασία  που έχει για  τη νεολαία  η γενικότερη ενασχόληση με την παράδοση  καθώς και το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των γονέων, των δασκάλων αλλά και των πολιτικών προσώπων ώστε να βάζουν  τα νέα παιδιά στους  δρόμους της παράδοσης και να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις όποιες δραστηριότητές τους.
Τα μέλη των Ποντιακών συγκροτημάτων που έφτασαν στην Ημαθία από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ευχαρίστησαν το Αντιπεριφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και περιηγήθηκαν στη Βέροια και σε άλλες πόλεις για να γνωρίσουν τη Θρησκευτική και Βυζαντινή παράδοση της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης μοίρασε σε όλους αναμνηστικά και δώρα από τις ομορφιές και τον πολιτισμικό ιστορικό πλούτο της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου