Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο «πόλεμος» για τα σκουπίδια, συνεχίζεται.




             Αμείωτη είναι η ένταση της αστυνόμευσης στο μέτωπο των σκουπιδιών. Συνήθειες δεκαετιών πρέπει αναγκαστικά να γίνουν παρελθόν. Και βέβαια ξέρουμε ότι αυτό ούτε εύκολο είναι, ούτε και θα γίνει σε μια νύχτα. Η κατάσταση που επικρατεί και ελέγχεται, φαίνεται από τα παρακάτω περιστατικά τα οποία έγιναν το τελευταίο διάστημα.
            Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από την σύλληψη υπευθύνων, που μετέφεραν φορτία ακατάλληλης κομπόστας, σε ιδιωτικό χώρο στο Μακροχώρι, από την Πιερία. Σήμερα, οι κομπόστες αυτές, βρίσκονται στο ίδιο σημείο, δημιουργώντας προβλήματα στους αγρότες εκεί κοντά. Να δούμε πότε υπηρεσίες περιβάλλοντος, θα επέμβουν για να απομακρυνθούν.
            Στην ίδια περιοχή, πετάχτηκαν σάπια κρέατα πάνω σε παλέτα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο. Επενέβη η Δημοτική Αστυνομία και η κτηνιατρική υπηρεσία και με τους κωδικούς των συσκευασιών θα βρεθεί  ο εισαγωγέας των κρεάτων. Το τελευταίο επεισόδιο, αφορά Βούλγαρους πολίτες, οι οποίοι σε μεταλλική ιδιοκατασκευή, έκαιγαν δίπλα από τη χωματερή Μακροχωρίου, καλώδια, για να συλλέξουν τον χαλκό. Πάλι επενέβη η Αστυνομία και σχηματίστηκε δικογραφία.
            Τα παραπάνω δείχνουν ότι κάποιοι συμπολίτες μας είναι τελείως αδιάφοροι στο πρόβλημα που δημιουργούν με τη στάση τους. Και βέβαια, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί με κλειστή τη χωματερή στον Αλιάκμονα και αναγκαστικά, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Το βέβαιο είναι ότι η αστυνόμευση θα ενταθεί και θα είναι μια παράμετρος της πολιτισμένης και μη επικίνδυνης για τη Δημόσια υγεία, διαχείρισης των απορριμμάτων.
            Οι φιλότιμοι πολίτες θα βοηθήσουν. Οι αδιάφοροι, θα υποχρεωθούν.
                


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ &  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου