Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση κατά 25% των Γάλλων επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονία






Με τον προϊστάμενο του ΕΟΤ στο Παρίσι Θόδωρο Χαρτοματσίδη είχε συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αναφορικά με τις δραστηριότητες του γραφείου στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο στο μουσείο του Λούβρου.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης ενημερώθηκε για την αύξηση κατά 25% των αφίξεων Γάλλων επισκεπτών που παρατηρήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία τους τελευταίους μήνες λόγω της έκθεσης στο Λούβρο. Επίσης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό επισκέψεων περίπου 10.000 Εβραίων της Γαλλίας στην Κεντρική Μακεδονία μέσα στο 2012 και ειδικά στη Γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τέλος, έγινε συζήτηση για την εξασφάλιση της παραχώρησης της ιστορικής αίθουσας συνεδριάσεων του δ.σ. του Μουσείου του Λούβρου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με επαγγελματίες της αγοράς σε εκδήλωση - workshop την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της έκθεσης (16 Ιανουαρίου). Η αίθουσα βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Μουσείου, απέναντι από τη γνωστή πυραμίδα στον χώρο που αποκαλείται «Pavillon Mollien». Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, λίγο πριν πέσει η αυλαία της έκθεσης, έχει να κάνει με το τέλος των χειμερινών διακοπών των Γάλλων, την κυκλοφορία στην αγορά των τουριστικών καταλόγων για το 2012 από τα μέσα Ιανουαρίου, γεγονός που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μιας και οι Γάλλοι αρχίζουν να προγραμματίζουν το διάστημα Φεβρουάριος - Απρίλιος τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία θα παραβρεθούν και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, θα συμμετάσχουν 100 και πλέον tour operators και τουριστικοί πράκτορες που προτείνουν την Ελλάδα και ειδικά την Κεντρική Μακεδονία στα προγράμματά τους.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Χαρτοματσίδη για τη δραστηριότητα που επιδεικνύει το γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου