Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Διέξοδο στον αγροτικό τομέα ψάχνουν οι νέοι επιχειρηματίες

Στροφή των νέων επιχειρηματιών στον πρωτογενή τομέα εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αποτυπώνει η τελευταία έρευνα του ΙΟΒΕ για τη «μικρή επιχειρηματικότητα» που παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Καταγράφοντας κυρίως τις τάσεις του 2010 αλλά και αξιοποιώντας ορισμένα κρίσιμα στοιχεία για το 2011, η έρευνα φέρνει στην επιφάνεια μια σημαντική ποιοτική αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο και, ειδικότερα, στις προτεραιότητες των νέων επιχειρηματιών.
Παρουσιάζεται στροφή προς τον αγροτικό τομέα, μέσω της οποίας η Ελλάδα σήμερα αναζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.Παρουσιάζεται στροφή προς τον αγροτικό τομέα, μέσω της οποίας η Ελλάδα σήμερα αναζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.
«Είναι θετικό ότι παρουσιάζεται στροφή προς τον αγροτικό τομέα, μέσω της οποίας η Ελλάδα σήμερα αναζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούμαστε σε κλάδους που παράγουν εμπορεύσιμα και εξαγώγιμα προϊόντα. Είναι ένα θετικό βήμα όπως επίσης και η στροφή στην επιχειρηματικότητα B2B από B2C που ήταν προ κρίσης», δήλωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Εξίσου αισιόδοξο είναι ότι τον περασμένο χρόνο είχαμε αύξηση του ποσοστού της επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων η οποία έφθασε στο 8% από 5,3% που ήταν το 2010 και 8,8% το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου