Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η απόσυρση συνεχίζεται…

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης παρατέθηκε και επίσημα η ισχύς του μέτρου της απόσυρσης, η λήξη του οποίου ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του 2011. Η νέα ημερομηνία λήξης του μέτρου είναι η 20η Δεκεμβρίου του 2012. Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως για τη νόμιμη διαγραφή του οχήματός μας; Τι είναι τα κέντρα ανακύκλωσης και πώς ξέρω ότι κάποιο κέντρο είναι εξουσιοδοτημένο από την ΕΔΟΕ ( Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος); Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την παράδοση του οχήματός μου στα κέντρα ανακύκλωσης;
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η έκφραση «δίνω το αυτοκίνητό μου για ανταλλακτικά» δεν είναι ευδόκιμη. Ο μόνος νόμιμος τρόπος  να απαλλαχθούμε από το παλιό μας αυτοκίνητο είναι να το παραδώσουμε σε ένα από τα εξουσιοδοτημένα κέντρα ανακύκλωσης. Στα κέντρα αυτά γίνεται η απορρύπανση του οχήματος, δηλαδή η απαλλαγή του από όλα τα επικίνδυνα υλικά (μπαταρία, υγρά φρένων, καταλύτες, υγρά φρέον κλπ). Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα από την ΕΔΟΕ φέρουν το σήμα του οργανισμού και μετά τη συλλογή των οχημάτων ξεκινάει η διαδικασία διαγραφής τους.
Με την παράδοση του οχήματος στα κέντρα ανακύκλωσης είναι απαραίτητη και η προσκόμιση κάποιων δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα χρειάζεται:
  • Άδεια κυκλοφορίας.
  • Πινακίδες.
  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας για απόσυρση εις διπλούν.
  • Υπεύθυνη δήλωση προς το κέντρο ανακύκλωσης.
  • Εξουσιοδότηση προς το κέντρο ανακύκλωσης.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με ένα από τα κέντρα της περιοχής σας τα οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΕ www.edoe.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Αναστάσιος Μπακαλιός
Διαλυτήριο Οχημάτων, Κέντρο Ανακύκλωσης, Ανταλλακτικά
Τηλ.: 2332041148, Στενήμαχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου