Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Θ.Καράογλου για τα μασκαριλίκα των Σκοπιανών

Συνεχίζονται οι ακραίες ενέργειες μίσους από τους Σκοπιανούς, εγείροντας αισθήματα οργής και αγανάκτησης από τους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα, στην πόλη Vencani της FYROM, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εκτυλίχθηκαν πρόσφατα σοκαριστικές σκηνές εις βάρος της χώρας μας. Εκεί κάθε χρόνο...
διοργανώνεται παρέλαση καρνάβαλων και άλλες εκδηλώσεις με έντονα στοιχεία παγανισμού. 
Μάλιστα, στην πρόσφατη παρέλαση, η μικρή κωμόπολη των 2.500 κατοίκων γέμισε με αφίσες, που παρέπεμπαν σε «κηδειόχαρτο» της Ελλάδας, τις οποίες περιέφεραν και στο τέλος έκαψαν και το φέρετρο της Ελλάδας. Οι ακραίες και γραφικές ενέργειες των Σκοπίων έχουν προκαλέσει σάλο και αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. 
Το καθεστώς του Γκρουέφσκι, επιβραβεύει και αναμοχλεύει πρακτικές τέτοιου είδους, που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Τη στιγμή που οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης. 
Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να τοποθετηθεί άμεσα και να προβεί σε σχετικό διάβημα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του Ελληνικού λαού. 
 Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών: 
 - Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με τις ακραίες και προκλητικές ενέργειες μίσους των Σκοπίων, που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη γειτονική χώρα;

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β' Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου