Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Προσωρινή λύση στο νοσοκομείο Νάουσας. Με επικουρικούς γιατρούς η στήριξη τριών κλινικών


Θετικές είναι οι εξελίξεις για το Νοσοκομείο Νάουσας μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού στην Αθήνα, το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον Υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, για τη λειτουργία της μαιευτικής, παθολογικής και παιδιατρικής κλινικής.
Οι τρείς κλινικές θα ενισχυθούν με επικουρικούς γιατρούς οι οποίοι θα προσληφθούν με σύμβαση έργου, δήλωσε ο κ. Τιμοσίδης, ενώ ο κ. Καραμπατζός συνοδευόταν από την δημοτική σύμβουλο Μαρία Καρυδά και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γαβριήλ Τσαρνούχα,
Είναι χαρακτηριστικό πως το ραντεβού κλείστηκε με τον Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη.
«Θα είμαστε αμετακίνητοι και μένουμε στην κόκκινη γραμμή» δήλωσε ο Δήμαρχος Νάουσας  στον κ. Τιμοσίδη μετά την πρόσφατη αρνητική εξέλιξη στο νοσοκομείο Νάουσας και την μεταφορά του μοναδικού γιατρού της Γυναικολογικής Κλινικής  για εφημερίες στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Επίσης του έθεσε τα ζητήματα της περαιτέρω στελέχωση της παθολογικής κλινικής διότι έχουν μείνει μόνο δυο γιατροί, αλλά ο ένας συνταξιοδοτείται και ο άλλος  φεύγει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόβλημα όμως υπάρχει και στην παιδιατρική κλινική μετά την συνταξιοδότηση της διευθύντριας.
Μετά από συζήτηση ο κ. Τιμοσίδης δεσμεύτηκε να δοθούν χρήματα από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, έτσι ώστε οι κλινικές που έχουν έλλειψη γιατρών να καλυφθούν με Επικουρικούς γιατρούς με σύμβαση έργου.
 http://naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου