Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το 10ο σχολείο Νάουσας!


Η σύμβαση του έργου ‘ανέγερση 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας’, προϋπολογισμού 3.360.000 ευρώ, υπογράφτηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, παρουσία του αναδόχου και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Το υπό ανέγερση σχολείο θα είναι 6/θέσιο, με δυναμικότητα 150 μαθητών και θα...
κατασκευαστεί  σε οικόπεδο εμβαδού 2.605 τ.μ. της Νάουσας. Θα έχει συνολικό εμβαδόν 1794 τ.μ. και θα αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 762 τ.μ., ισόγειο εμβαδού 533 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο 209 τ.μ., Α΄ όροφο εμβαδού 573 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο 14 τ.μ. και εξωτερική σκάλα κινδύνου 10 τ.μ. Το υπόγειο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή, παρασκήνια και αποθήκη σκηνής, W.C. προσωπικού, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, γραφείο μαθητικών κοινοτήτων – συλλόγου γονέων, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γενικό αρχείο, γενική αποθήκη και λεβητοστάσιο με δεξαμενή καυσίμων. Το ισόγειο περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία με κουζίνα, κυλικείο, γραφείο φύλακα, το κύριο γκρουπ W.C. μαθητών, W.C. ΑΜΕΑ και στεγασμένο χώρο γυμναστικής. Ο όροφος περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα ξένων γλωσσών, χώρους υγιεινής προσωπικού και μαθητών και τα γραφεία της διοίκησης. Ακόμη διαμορφώνεται ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου, εμβαδού 1833 τ.μ. περίπου, ως αύλειος χώρος με πλακοστρώσεις και φυτεύσεις, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ  και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Όλα τα επίπεδα του αύλειου χώρου είναι προσπελάσιμα από άτομα με κινητικά προβλήματα.
Η κατασκευή του κτιρίου θα ολοκληρωθεί μέσα σε χρονική περίοδο δύο ετών μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης ζήτησε από τον εργολάβο ταχεία εκτέλεση του έργου, δεδομένου ότι υπάρχουν τα χρήματα στο ΕΣΠΑ, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των δύο ετών στην αποπεράτωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου