Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συναντήσεις στην Μόσχα για την προώθηση Ημαθιώτικων προιόντων


Ταξίδι στη Μόσχα έκανε τις προηγούμενες μέρες ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, όπου είχε σειρά επαφών για ζητήματα που αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στη ρώσικη πρωτεύουσα. Στη συνέχεια, με ομάδα συνεταιριστών και ιδιωτών, επισκέφθηκε το...
Βερολίνο και τη διεθνή έκθεση φρούτων Fruit Logistica, εκεί όπου η Ημαθία έδωσε ένα δυναμικό παρών. Συμμετείχαν στην έκθεση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας, ο ΑΣΕΠΟΠ, η VENUS, η ΑΛΜΜΕ, ο Αλιάκμων, ο Α.Σ. Μελίκης, ο Α.Σ. Επισκοπής, ο ΑΣΟΠ Επισκοπής, ο Κατσιαμάκας κ.ά. Έγιναν συναντήσεις και κλείστηκαν συνεργασίες με παλιούς και νέους πελάτες των συνεταιρισμών μας από Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αραβικές χώρες, Αίγυπτο, Δυτική Ευρώπη κ.α.
Η διεθνής έκθεση φρούτων Fruit Logistica είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμια κλαδικές εκθέσεις στον τομέα του φρούτου, με χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Είναι αξιοσημείωτη η απουσία της Ελλάδας από την πολύ σημαντική έκθεση, δεδομένου ότι ελληνικά χρώματα υπήρξαν μόνο με τη συμμετοχή των συνεταιρισμών της Ημαθίας και του Αντιπεριφερειάρχη καθώς και άλλων μετρημένων στα δάχτυλα ιδιωτών, που έδειξαν ότι δεν έπαυσαν να αγωνιούν και να προσπαθούν για την προώθηση του ροδακίνου και όλων των προϊόντων μας.

Συνάντηση Καραπαναγιωτίδη με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ


Ωριαία συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κ. Μακεδονίας και Αντιπρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρη Αλεξιάδη είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη φετινή παραγωγή, την παράλληλη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας και ως εμπορευματικού σταθμού, τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και άλλα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι μπορεί η συγκυρία να είναι δύσκολη για τη χώρα μας, ωστόσο η Περιφέρεια δεν αφήνει τίποτε στην τύχη, είναι παρούσα παντού και σχεδιάζει την επόμενη μέρα με εξωστρέφεια και συνεχή παρουσία στα κέντρα των εξελίξεων, θεωρώντας ότι ο αγροτικός τομέας στην περιοχή μας είναι αυτός που έχει τη δυναμική και τα εχέγγυα να λειτουργήσει και την ερχόμενη παραγωγική περίοδο ως αναπτυξιακός πυλώνας πραγματικής οικονομίας προς όφελος των αγροτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου