Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία σε ημερίδα σαλιγκαροτροφίας στο Μακροχώρι!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η ημερίδα με θέμα: «Σαλιγκαροτροφία-Μέθοδοι εκτροφής-Παραγωγικά αποτελέσματα 2011» που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μακροχωρίου Ημαθίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο...
αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας, Γιάννης Τόπκας, γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και ιδιωτικών φορέων καθώς και εκτροφείς σαλιγκαριών, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Σαλιγκαροτροφίας, καθώς και πλήθος ενδιαφερομένων. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις μεθόδους εκτροφής σαλιγκαριών, παρουσιάστηκαν τα παραγωγικά αποτελέσματα των υφιστάμενων μονάδων εκτροφής και συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του τομέα της Σαλιγκαροτροφίας.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη τόσο από τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου, γεγονός που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου για τη Σαλιγκαροτροφία, αλλά και την ανάγκη πραγματοποίησης ενημερωτικών ημερίδων με θέματα που δίνουν διέξοδο στην απασχόληση, κάτι που επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου