Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τροπολογία για την Αγορά της Κουλούρας κατέθεσε ο Άγγελος Τόλκας

tolkas_new
Aπό το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας κου Άγγελου Τόλκα ανακοινώνονται τα εξής: Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας κατέθεσε τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος ώστε να αξιοποιηθεί η Αγορά της Κουλούρας για την μετεγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών και για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής του Νομού. Η τροπολογία έγινε αποδεκτή την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και εντάχθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Διαχείριση και Προστασία Ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ αναμένεται, για το τυπικό, η υπογραφή του υπουργου οικονομικών κου Βενιζέλου.
Ήδη από το καλοκαίρι του 2011 όταν συζητείτο η μεταφορά του Χημείου και Τελωνείου Ημαθίας σε Υπηρεσίες γειτονικών νομών ο κ. Τόλκας επικοινώνησε με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους Διευθυντές των εν λόγω υπηρεσιών από τους οποίους ζήτησε να αποτραπεί κάτι τέτοιο. Το αίτημα του κ. Τόλκα έγινε δεκτό αλλά ζητήθηκε σε σύντομο διάστημα να υποδειχθούν δημόσιοι χώροι ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες με το λιγότερο δυνατό κόστος για το δημόσιο.
Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Ημαθίας τον Δεκέμβριο του 2011 η Αγορά της Κουλούρας υιοθετήθηκε ως η πλέον κατάλληλη πρόταση για την καλύτερη, οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών. Έκτοτε ξεκίνησε αγώνας δρόμου για νομοθετικές αλλαγές, ο οποίος είχε αίσια έκβαση με την αποδοχή της τροπολογίας και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του Νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Μετά τα παραπάνω ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε :
"Πρόκειται για ένα αγκάθι που έχει ταλανίσει το Νομό μας. Δυστυχώς η μέχρι σήμερα αναβλητικότητα και οι άστοχες επιλογές δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει η Αγορά και η Ημαθία να εκμεταλλευτεί ένα στρατηγικό σημείο της. Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, γίνεται εφικτή η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Αγοράς. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για το δημόσιο, στην παραμονή και ενίσχυση σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών στο Νομό, στην ανάπτυξη ενός σημαντικού γεωγραφικού σημείου αλλά και στην περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής. Πρέπει από δω και μπρος όλοι οι φορείς της Ημαθίας να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και ο καθένας από την πλευρά του να αναλάβει τις ευθύνες του. Οφείλουμε να τρέξουμε με γοργούς ρυθμούς καθώς το πρώτο βήμα έγινε. Να καλύψουμε το τον χρόνο που χάθηκε. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες αποδεικνύεται ότι μπορούμε.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη που αποδέχτηκε άμεσα την τροπολογία και έτσι προστίθενται οι απαραίτητες χρήσεις για την αξιοποίηση της αγοράς στην Κουλούρα.
Οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ. Στην τροπολογία τίθεται ως ξεκάθαρος σκοπός η δημιουργία και λειτουργία στο χώρο της αγοράς και Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, μια προτεραιότητα, η οποία έχει τεθεί από το Επιμελητήριο Ημαθίας και πρόσφατα συμφώνησε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος είναι η στήριξη της αγροτικής παραγωγής, που στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι ο μόνος μοχλός ανάπτυξης για την Ημαθία και την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου