Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Υπερψήφισαν το μνημόνιο οι 4 βουλευτές Ημαθίας

Με το ευρύ 199 υπερ αλλά και τουςvouli_olomelia τέσσερις βουλευτές Ημαθίας να ψηφίζουν υπερ, υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα η δανειακή σύμβαση με τα μέτρα που αυτή που εμπεριέχει. Η διαδικασία ήρθε με απώλειες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρά την κομματική πειθαρχία και τις προειδοποιήσεις των επιτελείων τους για διαγραφές. Έτσι, 17 ήταν τα «όχι» στο ΠΑΣΟΚ και 19 από τη ΝΔ. Από το ΠΑΣΟΚ συνολικά 20 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 31 αν υπολογιστούν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή, αποστασιοποιούμενοι από το επίμαχο άρθρο 1 με τα εργασιακά και υπερψηφίζοντας τα υπόλοιπα. Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασάς, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αμιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.
Από την πλευρά της ΝΔ, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Σαμαράς θα θέσει τους βουλευτές Α΄Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κα Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Α’ Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά.
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία, πλην των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που παρέμειναν, υπερψήφισαν και λίγο αργότερα διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου