Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέοι Αγρότες Ημαθίας: «Ανοίγει ο δρόμος αξιοποίησης της πρώην αγοράς της Κουλούρας



Η Ε.Ν.Α. Ημαθίας χαιρετίζει την ένταξη τροπολογίας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση της Αγοράς της Κουλούρας.
Η τροπολογία η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή Ν. Ημαθίας Άγγελο Τόλκα έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκανδαλίδη την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και εντάχθηκε στο νέο Νομοσχέδιο για τη Διαχείριση και Προστασία Ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πλέον, μετά από προσπάθεια πολλών ετών της Ε.Ν.Α. Ημαθίας και των υπολοίπων αρμόδιων φορέων ανοίγει ο δρόμος αξιοποίησης ενός από τα πιο πολυδάπανα  αλλά και αδικημένα κτίρια των τελευταίων δεκαετιών.
Η μετεγκατάσταση του Χημείου και του Τελωνείου όπως επίσης και άλλων Δημοσίων υπηρεσιών που στόχο έχουν την προώθηση της αγροτικής παραγωγής σε τοποθεσία εντός του νομού Ημαθίας, αλλά και η προοπτική δημιουργίας δημοπρατηρίου Αγροτικών προϊόντων στις εγκαταστάσεις της Αγοράς πνέουν άνεμο αισιοδοξίας  για το μέλλον του βιοτικού επιπέδου της ευρύτερης περιοχής.
Η Αγορά της Κουλούρας υιοθετήθηκε ως η πλέον κατάλληλη  πρόταση για την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δημοσίων φορέων και υπηρεσιών στο νομό. Η γεωγραφική θέση άλλα και η προοπτική αξιοποίησης  των δίχως προηγούμενο ανάλογων κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα διευκολύνουν περισσότερο από  κάθε άλλο  την εξυπηρέτηση και βελτίωση παροχής υπηρεσιών στους πολίτες του νομού με τον πλέον οικονομικό για το κράτος τρόπο.
Το πρώτο και καθοριστικό βήμα το πετύχαμε, πλέον όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη προσπάθεια, πολίτες , Ε.Ν.Α. Ημαθίας, Επιμελητήριο Ημαθίας,  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και οι βουλευτές του νομού που πάλεψαν για αυτό το σκοπό καλούμαστε να ολοκληρώσουμε την διαδρομή.
Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει πρώτα όλοι να είμαστε συνεπείς ,να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να παραδώσουμε αυτό το έργο-δώρο σε μια κοινωνία που βρίσκεται υπό πίεση και το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου