Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η 7η Τέχνη στη σύγχρονη εκδοχή της μάγεψε το 2ο Γυμνάσιο Νάουσας




Την πρώτη τρισδιάστατη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε  “Hugo”, υποψήφια το 2011
για 11 'Οσκαρ  (μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και πρωτότυπης μουσικής) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές, οι καθηγητές και ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, φορώντας τα ειδικά γυαλιά 3D, που τους χορηγήθηκαν από τους διοργανωτές του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας.
Ήρωας είναι ένα ορφανό δωδεκάχρονο αγόρι, που ζει στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισίου, επιφορτισμένο με το κούρδισμα των ρολογιών του σταθμού. Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Μπράιαν Σέλζνικ  “Η εφεύρεση του Ούγκο Καμπρέ”, εμπνευσμένου από τη ζωή του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Ζορζ   Μελιέ.

Είναι ο άνθρωπος που πρόσθεσε τη μαγεία στον κινηματογράφο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη στατική καταγραφή της κάμερας. Ανακάλυψε τα οπτικά εφέ και “χρωμάτισε” για πρώτη φορά το φιλμ, δίνοντας έγχρωμη εικόνα στο θεατή. Μια τρυφερή και συγκινητική ταινία, μια αναδρομή στις απαρχές του κινηματογράφου, ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργικότητα, μια ανάγλυφη απεικόνιση του μεσοπολεμικού κλίματος στο Παρίσι και ένα μήνυμα απλά αλλά σημαντικό, ο καθένας από εμάς υπάρχει για να εκπληρώσει κάποιον ανώτερο σκοπό........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου