Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το κομμάτι του Οδικού Άξονα Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας επαναδημοπρατείται τον Νοέμβριο




Θετικές εξελίξεις έχουμε στο θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής του μεσαίου κομματιού του  οδικού άξονα Πατρίδα-Νάουσα.  Μετά από πολλούς μήνες «χειμέριας νάρκης» του έργου έρχεται η νέου επαναδημοπράτηση του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το έργο –σκούπα είναι με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης, την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια έτοιμη.
Η νέα δημοπράτηση θα δημοσιευτεί μέσα στον Νοέμβριο και ο διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2013. Το ποσό με το οποίο θα γίνει η δημοπράτηση αγγίζει τα 30,3κ.ευρώ.
Το θετικό νέο είναι πως για την ολοκλήρωση του έργου χρειάζονται περίπου 12-14 μήνες καθώς οι υπολειπόμενες εργασίες  αφορούν οδοστρωσίες, πεζοδρόμια, ρείθρα κλπ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μήλιος  δήλωσε αισιόδοξος και πως μέχρι τον Απρίλιο το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
 
ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
 
Το έργο το είχε ξεκινήσει άλλη εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια αλλά το έργο σταμάτησε καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο των τεράστιων αποζημιώσεων για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης τα ποσά ήταν τόσο μεγάλα που ξεπερνούσαν ακόμα και το ποσό για όλο το έργο!
Λόγω αυτής της κατάστασης συμφωνήθηκε το 2010 να διαλυθεί η εργολαβία και έκτοτε την ψάχνουμε. Πλέον όλα συνηγορούν για happy end  και επανεκκίνηση των εργασιών την ερχόμενη Άνοιξη. Στην παρούσα κατάσταση από τα 7,5 χλμ του κομματιού Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας έχουν κατασκευασθεί τα 4,5χλμ., δηλαδή απομένουν άλλα 3 χλμ για να ολοκληρωθεί.
Υπομονή μέχρι το 2014 λοιπόν για να ολοκληρωθεί ο δρόμος-εργοτάξιο.
 
Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου