Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τρείς ερωτήσεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας από την Γεωργία Μπατσαρά




Τρεις ακόμη ερωτήσεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας κατάθεσε αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή η Βουλευτής της Ν.Δ. Γεωργία Μπατσαρά με άλλους συναδέλφους της.
Η πρώτη προς τον Υπουργό Οικονομικών αφορά τη φορολόγηση των συναλλαγών του χρηματιστηρίου με 1% ώστε να μην θιγούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και να μη καταργηθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα. Η δεύτερη προς τους Υπουργούς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών αφορά τις πληροφορίες περί κατάργησης των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ και η τρίτη προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας αφορά τις δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες.
 
Τα πλήρη κείμενα των Ερωτήσεων:
 
Φορολόγηση συναλλαγών Χρηματιστηρίου
Όλοι μας γνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. όμως, τα μέτρα που θα κληθούμε να ψηφίσουμε σε λίγες ημέρες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συνοχής.
Πολλά λέγονται, ότι θα συρρικνωθούν ακόμη χαμηλές συντάξεις και θα κοπούν 30 ευρώ από την βασική σύνταξη των 360 του ΟΓΑ.
Σας προτείνουμε να επιβληθεί φορολογία 1% επί των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου, ώστε να μη χρειαστεί να κόψετε, ούτε να μειωθούν περαιτέρω οι χαμηλές συντάξεις ή να καταργηθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα.
Με τη φορολογία αυτή θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό οι έχοντες μετοχές στο Χρηματιστήριο, δηλαδή αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα και όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες μας και οι πολύτεκνοι.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Προτίθεσθε να επιβάλλετε φορολογία 1% επί των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου ή να λάβετε κάποια άλλα μέτρα, ώστε να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας και να μην κοπούν τα 30 ευρώ ή τα δώρα από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και τα επιδόματα των πολυτέκνων;
 
Πληροφορίες για κατάργηση ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ
Οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας μας πολλά χρόνια τώρα προσφέρουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους στους αγρότες στην άρδευση των κτημάτων τους.
Πέρα από τους μόνιμα εργαζόμενους στους φορείς αυτούς, απασχολούνται εποχικά χιλιάδες πολιτών.
Το τελευταίο διάστημα διαρρέουν πληροφορίες ότι οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ θα καταργηθούν.
Να σημειωθεί ότι οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος και είναι παντελώς οικονομικά αυτόνομοι. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος κατάργησης τους.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
1) Τι προτίθεστε μα πράξετε σχετικά με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ
α) θα καταργηθούν;
β) θα συγχωνευθούν;
γ) θα παραμείνουν σε λειτουργία;
2) Εάν καταργηθούν από ποιον φορέα θα αναπληρωθεί το έργο τους;
 
Δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και εφαρμογή του ν.4046/2012
Το Ελληνικό Δημόσιο, οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν συνάψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες, που καταρτίστηκαν με ανοικτό διαγωνισμό και με κριτήριο τη χαμηλότερη προσφορά πριν την εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους ή άλλες συμβάσεις που την περίοδο ψήφισης των νομοθετικών ρυθμίσεων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους βρισκόταν σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία.
Στους όρους των συμβάσεων υπήρχε η ρήτρα σεβασμού των οικείων συλλογικών συμβάσεων σε ότι αφορά τις αποδοχές των εργαζομένων είτε σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις μέσα από μια ανάλυση του κόστους ακόμα και με ρήτρα αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία.
Επειδή με την παρ. 6 του άρθρου 1 του νομ. 4046/2012 (ΦΕΚ Α' 28) και της Πράξης 6 του Υπουργικού Συμβουλίου επήλθαν μειώσεις πάνω από 22% στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων ενώ με αποφάσεις αρμόδιων υπουργών υπήρξαν μεταβολές στις ασφαλιστικές εισφορές.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Μειώθηκε το ύψος των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες, κατά το ποσό που προέκυψε από την εφαρμογή του ν. 4046/2012;
2. Εφαρμόστηκε ο ν. 4046/2012 για τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες, που υπεγράφησαν μετά την ψήφισή του, ενώ οι διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει πριν την ψήφισή του;
Καλούνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Να καταθέσουν πίνακα των ισχυουσών δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες, που συνήφθησαν από 01/01/2012 μέχρι σήμερα και στις οποίες έγινε μεταβολή μετά την εφαρμογή του ν. 4046/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου