Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ιταλία: Νέος φονικός σεισμός στη Β. Ιταλία 5,8 Ρίχτερ στη Μόντενα – Νεκροί και καταρρεύσεις κτιρίων

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο απολογισμός των θυμάτων από τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη βόρεια .
Ο νέος ισχυρός σεισμός, μεγάθους 5,8 Ρίχτερ, συγκλόνισε την Ιταλία και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δεκαπέντε ατόμων. Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί αφού δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.
Κτήρια υπέστησαν ζημιές ενώ πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μετά το σεισμό της περασμένης εβδομάδας,
Πρόκειται για κατοίκους και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.
Ο σημερινός σεισμός, που σημειώθηκε στις 8:00 (ώρα Ελλάδας), έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία. ΣτοΜιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια, ενώ, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.
Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ο ισχυρότερος εκ των οποίων ήταν στις 11 και μισή ώρα Ελλάδος και είχε μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Οι Ιταλοί πυροσβέστες δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κατέρρευσαν κτίρια και εκκλησίες στα χωριά Μιράντολα (Mirandola), Φινάλε Εμίλια (Finale Emilia) και Φελίτσε Σουλ Πανάρο, όπου στον προηγούμενο σεισμό στις 20 Μαίου είχαν σημειωθεί επίσης ζημιές και είχαν χάσει τη ζωή τους επτά άτομα.
Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για θύματα και χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου