Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φ.Φραγκούλης:«Έξω» από τη δασοπυρόσβεση οι τουρκικές εταιρείες


 


O νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνει το στίγμα του με την πρώτη απόφαση από τη νέα του θέση..




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος, απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα να αναλάβει τουρκική εταιρεία την πυρόσβεση, παρά την εντυπωσιακά χαμηλή προσφορά που έχει καταθέσει τουρκική εταιρεία.
Σε επικοινωνία του με τον...   υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο κ. Φράγκος τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Τις θέσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα τις εκθέσει και γραπτώς σε επιστολή του, όπου θα αναφέρονται οι επιφυλάξεις του, όπως του ζητήθηκε.
Διευκρινίζεται ότι η διοίκηση της δασοπυρόσβεσης ανήκει μεν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συντήρηση όμως των εναερίων μέσων και οι πιλότοι υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι στον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχτηκε κατατέθηκαν συνολικά 8 προσφορές, από τις οποίες οι 3 είναι τουρκικών συμφερόντων.
Οι δύο ήταν αμιγώς τουρκικές εταιρείες, ενώ η τρίτη προέρχεται από λευκορωσικές και ρουμανικές εταιρείες, οι οποίες όμως αντιπροσωπεύονται από τουρκική εταιρεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου