Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Ασφάλεια και τις σχέσεις με την Τουρκία


«Θα μειώσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα μόλις γίνουμε κυβέρνηση», είπε  ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο «Kontra Channel»
Κι όταν τον ρώτησαν «τι θα γίνει με τους Τούρκους απέναντι» τι νομίζετε ότι απάντησε: «Θα το ρισκάρουμε».
Γ. Μπαλάφας: Πρώτα απ’ όλα. Δαπάνες. Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες.
Μ. Κουρής: Τι θα γίνει με την Τουρκία απέναντι;
Γ. Μπαλάφας: Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε.
Δήλωσε επίσης ότι ο Σημίτης αντιμετώπισε με προσοχή την τότε κρίση με την Τουρκία και  ότι δεν νομίζει πως στα Ίμια διακυβεύτηκε το μέλλον της χώρας (!!!)
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και αποκαλύπτονται ημέρα με την ημέρα. Ασφαλώς και δε μπορεί η Ελλάδα να είναι πρώτη σε αμυντικές δαπάνες. Όταν όμως έχεις τον εξ ανατολών κίνδυνο να σε απειλεί ότι θα εισβάλλει στη Θράκη, θα πάρει τα μισά νησιά, θα κάνει δικά της τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και γενικά να προκαλεί με κάθε ευκαιρία, ε τότε δε μπορεί να λές ότι θα το ρισκάρεις.
Τα εθνικά θέματα δε μπορεί να τα αφήνουν σε ερασιτέχνες. Αν ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να κάνει υπουργό Άμυνας τον κ. Μπαλάφα που αδιαφορεί για τους αναγκαίους εξοπλισμούς και δηλώνει ότι ρισκάρει την άμυνα της χώρας, να μας το πει να φύγουμε από τη χώρα.
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλάφα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του, αναφέρει: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του».
Δηλαδή σε μια επικίνδυνη για την χώρα περίοδο στρέφεται εναντίον των διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα, αδιαφορόντας για τους κινδύνους διεθνούς απομόνωσής της.
Στο πρόγραμμα του  υποστηρίζει, επίσης, ότι «η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται» και ζητά τη «δημιουργία επαρκών δυνατοτήτων για κοινωνική θητεία».  Με άλλα λόγια υποκινεί και στηρίζει την άρνηση στράτευσης, γεγονός που οδηγεί στην αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Ποια ασφάλεια μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες και ποια αποτρεπτική ικανότητα μπορεί να έχει χώρα εάν προστατεύεται η άρνηση στράτευσης, εάν υπονομεύεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν επικρατούν απόψεις σαν κι αυτές του κ. Μπαλάφα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου