Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πρόταση « Γειτονιών» για ξυλεία



Πριν 3 μήνες ,με ένα πολύ βαρύ χειμώνα και ζώντας μια άγρια οικονομική πολιτική, πήραμε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από τους συμπολίτες μας. Αίτημα να δοθεί σε λογική τιμή και οικολογική μέριμνα η προβλεπόμενη ξυλεία από το δημοτικό δάσος Νάουσας.
Χωρίς μεσάζοντες και μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες , όπου τους όρους θα διαμόρφωναν, με λαϊκή συνέλευση, η δημοτική αρχή, η δημοτική δασική υπηρεσία και οι δημότες της Νάουσας.
Μαζέψαμε και παραδώσαμε στη δημοτική αρχή 270 υπογραφές. Ο κ.Παπάς ενημέρωσε την επιτροπή μας ότι το θέμα θα συζητιόταν σ ένα μήνα και θα καλούμασταν στο δημοτικό συμβούλιο. (Ώστε με τη σειρά μας να ενημερώναμε τους δημότες. Δυστυχώς, την επόμενη εβδομάδα το θέμα « ξυλεία» συζητήθηκε ερήμην μας και πάρθηκε απόφαση, που δεν ήταν σύμφωνη με την πρόταση των 270 .
Αναγκαστήκαμε να ξαναπευθηνθούμε  στην κοινωνία και, με 633 νέες υπογραφές, επαναλάβαμε το αίτημα μας. Κατά την παράδοση των υπογραφών, ο δήμαρχος κ. Καραμπατζός μας είπε ότι το αίτημα των συμπολιτών μας δεν γίνετε δεκτό, όσες υπογραφές και αν έχει.
Επειδή θεωρούμε ότι το << Δημοτικό  δάσος>>  σημαίνει δάσος που ανήκει στους δημότες και όχι σε κάποια αρχή, επειδή θεωρούμε ότι, επιτέλους, πρέπει νʼ αρχίσει να λειτουργεί η δημοκρατία άμεσα, και όχι με συσχετισμούς από επάνω, επειδή ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ παγωμένος από τη φτώχεια και πιθανό θερμό επεισόδιο με το Ιράν (τη μόνη χώρα που μας έδινε πετρέλαιο με πίστωση), απευθυνθήκαμε και ενημερώσαμε και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις ώστε να πάρουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο .
Την Παρασκευή ώρα 7μμ πραγματοποιείται δημοτικό συμβούλιο και περιλαμβάνει το θέμα ξυλεία. Οι «Γειτονιές της Νάουσας» δεν είναι δημοτική παράταξη για να εκπροσωπήσει κάποιους. Γι αυτό καλούμε τους πολίτες της Νάουσας να είναι όλοι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου