Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Υποχρεωτική η συγκεντρωτική κατάσταση για όλους τους αγρότες ανεξάρτητα από το τζίρο για το έτος 2014





Η φορολογία των αγροτών από 1/1/2014 άλλαξε με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες ακόμη και τώρα που φτάνουμε στο κλείσιμο της χρονιάς 2014 να μην έχουν ξεκαθαρίσει τις υποχρεώσεις τους.
 Όπως προκύπτει με τον νέο φορολογικό νόμο θα φορολογηθούν έσοδα μείον έξοδα με συντελεστή φόρου 13 %, όχι μόνο οι αγρότες που εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς ( με έσοδα μεγαλύτερα των 15.000 ευρώ)  αλλά και αυτοί του ειδικού καθεστώτος ( με έσοδα μικρότερα των 15.000 ευρώ) δηλαδή αυτοί που απαλλάσσονται από βιβλία και στοιχεία.
Συμπερασματικά λοιπόν αυτό σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι αγρότες ανεξαρτήτως τζίρου θα πρέπει να συγκεντρώσουν τιμολόγια εξόδων καθώς και τα έσοδα τα οποία θα παρουσιάσουν στον λογιστή τους. Σε περίπτωση που κάποιος αγρότης δεν προβεί σε αυτήν την διαδικασία θα φορολογηθεί για το σύνολο των εσόδων που παρουσίασε με φόρο 13 % συν την προκαταβολή 27,5 % επί του φόρου.


Με εκτίμηση,
Δώρα Μπαλτατζίδου                                                                                                               Λογίστρια

Πληροφορίες
Ερμού 93, Κοπανός
Τηλ. 2332042000
e-mail:mpaltatz@otenet.gr
facebook://www.facebook.com/BaltatzidouDora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου