Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ίλια Ιωσηφίδου: Γιατί με το ΠΟΤΑΜΙ


Στην πόλωση ή στη συνεννόηση;
Στον κομματισμό ή στην αξιοκρατία;
Στο χθες ή στο αύριο;
Στην οργή  ή στη λογική;
Στον λαϊκισμό ή στην ευθύνη;
Στη διανομή της φτώχειας ή στην ανάπτυξη;
Στις συμπληγάδες ή στο ΠΟΤΑΜΙ;
Τα παραπάνω διλήμματα μας απασχολούν, τα τελευταία χρόνια, σαν κοινωνία και σαν υπεύθυνους πολίτες. Απαντήσεις επιχειρούνται να δοθούν από πολλές πλευρές που, όμως, έχουν τη σφραγίδα του παλιού, του αποτυχημένου,  του υπαίτιου της σημερινής κατάστασης. Κυρίαρχο στοιχείο, στην πολιτική ζωή του τόπου μας, είναι –πλέον- ο διχασμός με, μαθηματικά, καταστρεπτικές συνέπειες – αν του επιτρέψουμε να επιβιώσει. Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα, με την επίσπευση των εκλογών και τα –δήθεν- αδιέξοδα που προβάλλει, επιχειρεί –για άλλη μια φορά- να συγκαλύψει τα λάθη του. 
Σήμερα υπάρχει η ώριμη λύση σ’ αυτά τα διλήμματα.
Ένα κίνημα καινούργιο, καθαρό, δυναμικό. Που θέλει να αξιοποιήσει τους ανθρώπους της γνώσης και της δημιουργίας και να βάλει, με σκληρή εργασία κι όχι με ευχολόγια, τις βάσεις για την ανοδική πορεία της χώρας.
Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη πίστεψα στην ειλικρίνεια και στην αναγκαιότητά της και εντάχθηκα στους εθελοντές. Τώρα που ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ζήτησε από μένα κάτι περισσότερο δεν αρνήθηκα τη συμμετοχή.
Γιατί μόνο με τη συμμετοχή μας, τη στήριξή μας, τη δύναμή μας, αλλά και την λογική, τη σύνεση και την υπευθυνότητά μας, μπορούμε ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Η λύση μας σήμερα είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Και δεν πρέπει να την αγνοήσουμε, γιατί αύριο ίσως είναι αργά.

ΙΛΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου