Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Επιβεβαίωση Τσαβδαρίδη για την οριστική καταβολή της αποζημίωσης στους αγρότες μας λόγω του Ρωσικού εμπάργκο. Σήμερα πιστώνονται τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Όπως πρώτος από όλους είχα ενημερώσει με σχετικό και επείγον δελτίο τύπου ήδη από την Τρίτη το βράδυ 20 Ιανουαρίου, αλλά και είχα επισήμως ανακοινώσει το ίδιο βράδυ στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου, χθες υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη για την καταβολή των αποζημιώσεων, μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, στους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας, για την απώλεια εισοδήματος το 2014 εξ’ αιτίας του Ρωσικού Εμπάργκο.

Το συνολικό ποσό των 32.655.000 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό αλλά και εξειδικευμένα το ποσό των 15.562.940 ευρώ που αντιστοιχεί σε στρεμματική αποζημίωση (185 ευρώ ανά στρέμμα) για 84.124 στρέμματα που διατίθεται για τους παραγωγούς της Ημαθίας, πιστώνεται σήμερα Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Εκφράζω για ακόμη μία φορά, όπως ήδη έχω κάνει, τις θερμές ευχαριστίες μου στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά και στους αρμόδιους Υπουργούς για την ταχεία και αποτελεσματική επίλυση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος αλλά και δίκαιου αιτήματος του αγροτικού μας κόσμου.

Η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και η άκρως εποικοδομητική συνεργασία μου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον οποίον και προσωπικά επισκέφθηκα στο Υπουργείο στις 15 Ιανουαρίου, διακόπτοντας τον προεκλογικό μου αγώνα για την επίλυση αυτού  του φλέγοντος ζητήματος, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, επ’ ωφελεία των αγροτών της Ημαθίας.

Διαβεβαιώνω όλες τις Ημαθιώτισσες αλλά και όλους τους Ημαθιώτες, ότι η προσπάθεια μου για την επίλυση και πολλών άλλων ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό, τον εμπορικό, τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και το σύνολο των πολιτών της Ημαθίας δε σταματάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου