Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Φρόσω Καρασαρλίδου για την υγεία και το νοσοκομείο Νάουσας



Στα ζητήματα υγείας και του νοσοκομείου της Νάουσας αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου στην χθεσινή παρουσία του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσ
"Η πρόταση μας ξεκινά από την βασική αρχή ότι η υγεία δε μπορεί να είναι εμπόρευμα και να υπόκειται στη λογική του κέρδους. Αντίθετα, για εμάς αποτελεί αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Η άσκηση αυτού του δικαιώματος διασφαλίζεται από ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας που παρέχει
ΑΜΕΣΗ,
ΔΩΡΕΑΝ,
ΚΑΘΟΛΙΚΗ
ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Είναι γνωστά τα προβλήματα στο νοσοκομείο μας. Το κλείσιμο κλινικών, όπως η μαιευτική, και η υποβάθμιση των υπόλοιπων λόγω έλλειψης προσωπικού. Παρότι έχουμε ένα σύγχρονο κτίριο δυστυχώς αυτό συνοδεύεται από συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών. Ειδικότερα, απαιτείται άμεση επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής. Πρέπει να πάψει αυτό το απαράδεκτο γεγονός οι γυναίκες της Νάουσας να πηγαίνουν μέχρι την Θεσσαλονίκη για να γεννήσουν. 
·      Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε προσωπικό, ώστε οι εφημερίες να καλύπτουν όλες τις ημέρες του μήνα.
·      Επιτάχυνση της διαδικασίας για την απόκτηση του αξονικού τομογράφου.
·      Στο δε ΙΚΑ, βλέπουμε ότι η όλη διαδικασία του ΠΕΔΥ οδήγησε στην υποβάθμιση του τοπικού καταστήματος και στην έλλειψη βασικών ειδικοτήτων γιατρών. Και εδώ, απαιτείται η άμεση κάλυψη των θέσεων αυτόν.
Επίσης, κλείνοντας, θέλω να αναφέρω και μια προσωπική πρόταση, σε νομαρχιακό πια επίπεδο: Τη δημιουργία νευροχειρουργικής και καρδιοχειρουργικής κλινικής, ή μιας από τις δυο. Γιατί δεν έχει ποτέ εκτιμηθεί, πόσες απώλειες υπήρχαν - ακόμα και σε νεαρά άτομα - λόγω της απόστασης για τη μεταφορά του τραυματία στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου