Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Εύξεινος Λέσχη Πόντίων Νάουσας: « Τιμή μας που είμαστε Πόντιοι και Τραντέλενες και περήφανοι πολίτες της ηρωικής αυτής πόλης»



"Βλέποντας αυτές τις δράσεις δεν δικαιούνται κάποιες κύριες, όπως η κα. Ναυσικά Αυξέντη να γράφουν ότι οι πόντιοι δεν είναι Nαουσαίοι κάνοντας βλακώδη κριτική και δεν δικαιούνται την παραχώρησή του διατηρητέου από το Δήμο για την ίδρυση του Μουσείου που θα φυλάξει τα ιερά κειμήλια αλλά και την Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης ένα πλούτο παγκόσμιας Εμβέλειας.
Τιμή μας κύρια που Είμαστε πόντιοι και Τραντέλενες και περήφανοι Πολίτες αυτής τις ηρωικής πόλης. Ασχοληθείτε με εσάς και όχι με τους Πόντιους".
"Δυστυχώς σε αυτή την πόλη με την επιστολή της η κα Ναυσικά Αυξέντη μας θεωρεί ξένους και προφανώς απολίτιστους, μιας και θεωρεί ασήμαντη αυτή την βιβλιοθήκη με τα κοσμήματα των Ποντίων, τα βιβλία και τα ιερά κειμήλια... Δεν ενδιαφέρεται για το καλό της Νάουσας! Ε, λοιπόν, ο κύριος Τουρπάλης θα ήταν πολύ περήφανος, βλέποντας πως η δωρεά του θα φιλοξενήσει τέτοιο πλούτο και δεν θα καταρρεύσει. Τέλος, δεν υπάρχει κανένα συμφέρον και όλοι πολύ καλά γνωρίζουν τον σκοπό και την εμβέλεια που θα έχει αυτό παγκοσμίως.
 
Υ/Γ: Και οι Πόντιοι ξέρουμε ελληνικά, τα ποντιακά είναι ελληνικά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου