Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Απομακρύνθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας από τον Κοπανό



Μετά τις επίμονες προσπάθειες των κατοίκων του Κοπανού του Δήμου Ανθεμίων και της επιτροπής που συστήθηκε για την απομάκρυνσή της η κεραία κινητής τηλεφωνίας στον Κοπανό (περιοχή Αντάρα) απομακρύνθηκε από ειδικό συνεργείο την Παρασκευή το μεσημέρι.
Ένας από τους επικεφαλής του αγώνα αυτού ο κ. Χαραλαμπίδης Ακρίτας μας μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών της επιτροπής ευχαριστόντας τον Δήμαρχο Ανθεμίων κ. Σιδηρόπουλο, τον δικηγόρο κ. Βασιλείου για την διαρκή δωρεάν νομική του καθοδήγηση αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής που συνέδραμαν για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φίλες και φίλοι του Κοπανού η κεραία έφυγε

Κ Διευθυντά
Ύστερα από ένα μακροχρόνιο αγώνα, που διήρκησε τρία χρόνια περίπου, επιτέλους η κεραία κινητής τηλεφωνίας, της εταιρίας WIND (TIM HELLAS), που ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή Κουτίχα, ΞΗΛΩΘΗΚΕ – ΕΦΥΓΕ.
Κύριε Διευθυντά
Αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση, ότι όταν υπάρχει ισχυρή θέληση και πίστη για τον δίκαιο αγώνα τον οποίο διεξάγεις, έρχεται κάποια ώρα που δικαιώνεσαι. Το παράδειγμα αυτό, ας γίνει μάθημα σε όλους τους Κοπανιώτες, και ειδικά σε εκείνους τους ολίγους που δεν πίστευαν σε τίποτα, για να καταλάβουν ότι, όταν θέλουν κάτι όλοι μαζί και έχουμε μπροστά ανθρώπους οι οποίοι δεν πτοούνται με τίποτα, τότε έρχεται η ώρα της δικαίωσης.
Κύριε Διευθυντά
Τούτη την ωραία στιγμή, θέλω να σταθώ και να τιμήσω όλους εκείνους που μας βοηθήσουν στον δύσκολο αγώνα της αποκαθήλωσης της κεραίας, τόσον εγώ ο ίδιος όσον και εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα που είχε δημιουργηθεί και η οποία αποτελούνταν από τους α) Αντώνη Σ. Σταμάτη, β) Παύλο Φ. Μπαλτατζίδη, γ) Βασίλειο Κ. Κοσμίδη, δ) Δημήτριο Μ. Μπαλτατζίδη, ε) Ελευθέριο Δ. Σταμάτη και στ) Κυριάκο Δ. Σιδέρη.
Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του χωριού μας, τους Κοπανιώτες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκαν και στάθηκαν δίπλα μας. Άνδρες, Γυναίκες, Νέες και Νέοι, ώστε σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα, να συγκεντρώσουμε 500 υπογραφές εναντίον της εγκατάστασης της κεραίας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο, καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, για τη συμπαράσταση τους, στον δύσκολο αγώνα που είχαμε μπροστά μας, προβαίνοντας σε κάθε ενέργεια που νόμιζαν ότι είναι απαραίτητη, με αποκορύφωση την δεύτερη μήνυση που νόμιζαν ότι είναι απαραίτητη, με αποκορύφωση την δεύτερη μήνυση εκ μέρους του κ. Δημάρχου, εναντίον της προαναγερόμενης εταιρίας και του ιδιοκτήτη του κτήματος στο οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομα, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η δική μας καταγγελία.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά, την Αστυνομία της Νάουσας, γιατί ανταποκρίθηκε και μάλιστα με το πλέον γρήγορο τρόπο, σε κάθε πρόσκληση μας, καθώς και την Προϊσταμένη και τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Νάουσας.
Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω εσάς τον ίδιο, κύριε Διευθυντά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή σταθήκατε δίπλα μας, κρατώντας με άρθρα και ειδήσεις, επίκαιρο το θέμα της κεραίας, και μάλιστα πάντα στην πρώτη σελίδα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον δικηγόρο και άνθρωπο, τον Γιώργο Βασιλείου. Ο Γιώργος ήρθε κοντά μας, στα μέσα του αγώνα μας. Τον γνώρισα προσωπικά, ύστερα από τα καυστικά άρθρα του, στην εφημερίδα σας, εναντίον της εγκατάστασης των κεραιών σε Κοπανό και Αγγελοχώρι.
Στο πρόσωπο του Γιώργου διέκρινα έναν ανιδιοτελή δικηγόρο, πεισματάρη στην υπεράσπιση του δικαίου και πρόθυμο να μας παράσχει κάθε συνδρομή και μάλιστα αφιλοκερδώς.
Από την στιγμή της γνωριμίας μας, ο αγώνας πήρε νέα πνοή και καινούργιο αέρα.
Αρχίσαμε ξανά από την αρχή νέα αγώνα, με επανειλημμένες επισκέψεις στις Πολεοδομίες της Νάουσας και της Βέροιας, σε Αστυνομία και Εισαγγελέα, σε Νομάρχης και κάθε άλλη Υπηρεσία, κατορθώνοντας αφενός μεν να πιέζουμε τις αρχές, αφετέρου δε να κρατάμε επίκαιρο το θέμα, με τελική κατάληξη τη δικαίωση μας.
Φίλες και φίλοι του Κοπανού
Η κεραία έφυγε και μαζί της έφυγαν και οι στεναχώριες που επί τρία χρόνια βασάνιζαν όλους μας, για το τι θα μας προκαλούσε στην υγεία μας, η ακτινοβολία την οποία εξέπεμπε αυτή, επειδή η εγκατάσταση της, είχε γίνει στο χωριό, ακριβώς μέσα στα χωράφια μας και ήταν διαρκώς παρούσα στην καθημερινή μας ζωή.
Με τιμή
Ακρίτας Π. Χαραλαμπίδης
Μέλος Επιτροπής Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου