Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στην περιοχή μας. Εντείνεται η σύγχυση γύρω από το εμβόλιο της νέας γρίπης

Γενικό κλείσιμο των Γυμνασίων και
των Λυκείων της Ημαθίας μέχρι την Τρίτη

Έκλεισε το ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγγελοχωρίου και το νηπιαγωγείο της Επισκοπής

Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης είχαμε στην περιοχή μας 2 επιβεβαιωμένα στην Σχολή Αστυνομίας της Νάουσας, 1 κρούσμα στο Πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης. Παράλληλα μεγάλος αριθμός σχολείων έχει κλείσει στο νομό μας, λόγω απανωτών κρουσμάτων γρίπης στους μαθητές τους. Το μέτρο διακοπής της λειτουργίας ολόκληρου του σχολείου ή σχολικών τάξεων εφαρμόζεται για να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας γρίπης. Σ’ ότι αφορά για τον ιό Η1Ν1 δεν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Επίσης αποφασίστηκε το γενικό κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων της Ημαθίας από την Τετάρτη και για επτά μέρες (έως και την ερχόμενη Τρίτη) αποφασίστηκε την Τρίτη, καθώς 19 από τα 46 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού μας είχαν κλείσει λόγω συρροής ασθενών μαθητών. Την απόφαση υπέγραψε ο Νομάρχης, μετά από σχετική έγγραφη ενημέρωση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη εγκύκλιο του υπουργείου για τη νέα γρίπη, η οποία δίνει αυτό το δικαίωμα στους Νομάρχες και που προβλέπει το κλείσιμο όλων των σχολείων της εκπαιδευτικής βαθμίδας όταν τα κλειστά σχολεία υπερβούν το 1/3 του συνολικού αριθμού των σχολικών μονάδων. Την ίδια ώρα, η εικόνα επιδεινώνεται καθημερινά και στα δημοτικά σχολεία του νομού, όπως και στα Νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς μας. Από σήμερα κλείνουν και μια σειρά άλλες σχολικές τάξεις ή και ολόκληρα σχολεία για 7 μέρες, που προστίθενται σ’ αυτά που έχουν ήδη κλείσει τις προηγούμενες μέρες.
Τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης είχαμε αυτό το διάστημα στη Νάουσα.
Επίσης έκλεισε και το ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγγελοχωρίο με απόφαση του 1ου Γραφείου πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ανασταλεί η λειτουργία του για μία εβδομάδα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Κελεσίδου Ελπίδα η αιτία είναι ο αριθμός των νηπίων που απουσίαζαν. Αρκετά παιδιά παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης όπως πυρετός βήχας, συνάχι. Επειδή πολλοί ανησύχησαν τονίζω ότι επιβεβαιωμένο κρούσμα τις γρίπης Η1Ν1 δεν υπάρχει, καθώς επίσης τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Το μέτρο λήφθηκε για να επιβραδύνουμε την διασπορά της γρίπης και να νοσήσουν όσο το δυνατό λιγότερα νήπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου