Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΕΩΣ ΤΟΤΕ…ΥΠΟΜΟΝΗ.


Διαβάζοντας την επιστολή καταγγελία του αντιδημάρχου κ. Μαραντίδη, ομολογώ πως αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη. Η επιστολή από μόνη της τείνει να σε πείσει πως ο αντιδήμαρχος προέρχεται από την παράταξη της μειοψηφίας μιας και η συνεργασία που όλοι ευαγγελίζονται, όπως καταγγέλλει ο κ. Μαραντίδης, εκλείπει παντελώς. Ο αντιδήμαρχος λοιπόν, διορίζεται από τον δήμαρχο και του ανατίθενται συγκεκριμένα καθήκοντα(αρμόδιος τεχνικών έργων στην συγκεκριμένη περίπτωση). Το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος δηλώνει άγνοια για τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος με γεμίζει, όπως και όλους τους ορθολογικά σκεπτόμενους πολίτες πιστεύω, με απορία. Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Μαραντίδης γίνεται πιο καυστικός όντας καταφέρνετε εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία κατηγορεί για συγκεκριμένα ατοπήματα. Αυτό ,λοιπόν, που όλοι αγωνιωδώς αναμένουμε, είναι η απάντηση των εμπλεκόμενων στη στην ιστορία αυτή και ιδιαίτερα του δημάρχου.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έχω συλλάβει την δημοτική αρχή, αρκετές φορές, απούσα από τα προβλήματα του τόπου μας. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η μη αποκομιδή των απορριμμάτων, την εβδομάδα που μας πέρασε, από πολλές γειτονιές του δ.δ. Επισκοπής. Σ’ αυτό το καυτό ζήτημα, λόγω διακύβευσης της δημόσιας υγείας, κάθε προσπάθεια δικαιολογίας, κρίνεται εξ’ αρχής αποβολιμαία. Η ευτελή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί κάδοι στο εν λόγω δ.δ. είναι ένα άλλο θέμα το οποίο, περίτρανα φανερώνει, το πόσο ΄΄αψήφιστα΄΄ έχει λάβει ο δήμος το σοβαρό αυτό ζήτημα. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να βλέπουμε καθημερινά εικόνες σαν αυτή της φωτογραφίας, η οποία δεν επιδέχεται, νομίζω, κανένα σχόλιο.
Η ακαταλληλότητα του οδοστρώματος, για να αλλάξω θέμα, τείνει να γίνει μάστιγα για το δ.δ. της Επισκοπής (και όχι μόνο). Τα οχήματα συχνά τελούν υπό καθεστώς διάλυσης, καθώς διάφορες οπές κάνουν την εμφάνισή τους συχνά πυκνά στο δρόμο και η άμεση αποκατάστασή τους φαντάζει άπιαστο όνειρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων με περίσσιο θάρρος ισχυρίζομαι, η κάθετη τομή του δρόμου που υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά στην κατοικία του κ. Μηδούρη Γρηγόρη στην είσοδο του χωριού, της οποίας η αποκατάσταση ΄διετελέστηκε έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συγκεκριμένη τομή ήταν η αιτία για την οποία το όχημά μου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, όχι όμως μη επισκευάσιμες οφείλω να παραδεχτώ καθώς, πληρώνοντας αρκετά ευρώ κατάφερα να το θέσω και πάλι σε κατάσταση κυκλοφορίας. Φυσικά η σήμανση στην εν περιπτώσει τομή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ελλιπείς αλλά ανύπαρκτη. Ίσως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να ΄΄φωτογραφίσει΄΄ το θέμα από άλλη οπτική γωνία.
Η εικόνα του λαβωμένου, από την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, οχήματός μου, μού έρχεται συχνά στο μυαλό προκαλώντας μου οργή και αγανάκτηση. Προέτρεψα όμως τον εαυτό μου να πάψει να το σκέφτεται και να παραμείνει υπέρμαχος υπερασπιστής της άποψης που λέει να μην στενοχωριέσαι για οποιαδήποτε ζημιά επισκευάζεται με χρήματα, μιας και θεωρώ την υγεία το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Του συνέστησα όμως, αυτή την εικόνα να τη φέρει για μία τελευταία φορά στο μυαλό του, την ώρα που θα κληθεί, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα, να τοποθετήσει και αυτός ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση της επόμενης δημοτικής αρχής.
Εως τότε… υπομονή.
΄΄Δικηγόρος΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου